Ostalo

‘Mighty Mouse‘ u treći meč protiv Moraesa planira ući s istom taktikom: Prisjetite se tog sjajnog izdanja

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, One Championship)
Jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-a ne planira puno mijenjati od prošlog meča

Veliku najavu imao je ONE Championship prije otprilike dva tjedna. ONE on Prime Video 10 event koji će se održati 5. svibnja (5. mjesec) sljedeće godine, bit će debi azijske borilačke organizacije na američkom tlu.

Bilo je podosta jasno koju će borbu ONE pripremiti da predvodi takav event. Demetrious Johnson kao jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta jednostavno je morao biti glavno ime debitantskog eventa u SAD-u, a trilogija s Adrianom Moraesom imala je najviše smisla.

‘‘Mighty Mouse‘‘ i Moraes prvi međusobni obračun odradili su u četvrtom mjesecu prošle godine. Moraes je slavio brutalnim nokautom nakon što je koljenom pogodio Johnsona u glavu. Do pobjede je došao u drugoj rundi, a mnogi su tada komentirali kako je ogromna razlika u fizičkoj veličini ove dvojice boraca.

Moraes je ipak uspješno obranio titulu u ONE-ovoj muha kategoriji (-135 lb), a Johnson je priliku za revanš dočekao krajem osmog mjeseca ove godine. Puno bolje se taktički pripremio Johnson za revanš, ali Moraes mu je i u revanšu radio podosta problema svojim hrvanjem i fizičkom nadmoći.

Unatoč tome, Demetrious Johnson nije posustajao i kako je meč odmicao, ‘‘DJ‘‘ je preuzimao inicijativu. Kulminacija je nastupila drugom polovicom četvrte runde.

Fantastičnom sekvencom Johnson je završio Moraesa. Eskivirao je jedan od pokušaja Brazilac, iz eskivaže je odmah plasirao udarac desnicom kojim je uzdrmao Moraesa. Brazilac se počeo povlačiti prema ogradi kaveza, a Johnson ga je nokautirao kirurški preciznim udarcem koljenom.

Bila je to maestralna pobjeda 36-godišnjeg Johnsona, a nedugo nakon što je ONE potvrdio njihov treći meč, Johnson je u intervjuu za ONE otkrio s kakvim pristupom planira ući u treći meč.

‘‘Planiram samo doći tamo i boriti se. To je moja taktika. Izaći pred publiku i prebiti ga kao posljednji put.‘‘, rekao je Johnson.

Nevjerojatna je žar u Demetriousu Johnsonu, unatoč poznim godinama i činjenici da je već toliko toga ostvario u ovom sportu. Unatoč tome, Johnson i dalje napreduje iz borbe u borbu, a koliko je dobro izgledao u drugom meču protiv Moraesa, možete se uvjeriti kroz snimku tog meča koja se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
18. svibanj 2024 12:41