Ostalo

Neiman Gracie nakon pobjede nokautom referirao se na legendarnu Cro Copovu izjavu

Neiman Gracie
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Bellatorov velteraš iz Brazila pružio je uvjerljiv nastup proteklog vikenda na Bellator 266 priredbe

Nekoliko referenci na Hrvatsku i hrvatske borce imali smo prilike vidjeti na Bellator 266 priredbe koja se održala proteklog vikenda u noći sa subote na nedjelju. Jučer ste imali prilike čitati o Benu Parrishu, američkom borcu koji je veliki ljubitelj Mirka Cro Copa Filipovića i Branka Cikatića, a u čast njima nastupa u hlačicama koje krasi šahovnica sa crveno-bijelim poljima.

Nije Parrish bio jedini fan Mirka Filipovića među natjecateljima na Bellatorovoj priredbi. Naime, brazilski borac Neiman Gracie (11-2-0) u sunaslovnoj borbi večeri nokautirao je bivšeg FFC prvaka Marka Lemmingera nakon samo 87 sekundi borbe. Samim pogledom na prezime Brazilca, jasno je kako se radi o BJJ majstoru, a protiv Lemmingera došao je do prve pobjede nokautom u svojoj karijeri. Međutim, Neiman je na konferenciji za medije objasnio kako puno radi na svojoj stojci i htio je pokazati koliko je napredovao. U izjavi nakon borbe, 32-godišnji Neiman izjavio je:

''Borba u stojci - bolnica; odemo li u parter - groblje.'' referirajući se na legendarnu izjavu Cro Copa koji je nekoć davno opisao svoj high kick riječima:

''Desna noga - bolnica, lijeva noga - groblje''

Gracie je na konferenciji za medije nakon borbe upitan zašto se referirao baš na Mirkovu izjavu te je li to unaprijed planirao ili mu je spontano došlo da to izgovori.

''Jednostavno mi je došlo da to kažem. Ja sam veliki fan Cro Copa i MMA-a, sjetio sam se njegove izjave i odlučio sam izgovoriti nešto slično.''

Neiman se pobjedom protiv Lemmingera vratio na pobjedničke staze nakon poraza od Jasona Jacksona u travnju ove godine. Majstor BJJ-a dodao je kako unatoč napretku u stojci više voli pobijediti submissionom, a sigurno je kako postaje jako opasan borac dodavanjem novih oružja u svoj arsenal.

Linker
19. travanj 2024 15:03