Ostalo

Nekoć je bio internetska senzacija, a sada želi raditi u tvornici: Njegov otac ne može se pomiriti s tim

Giuliano Stroe

 Facebook (giuliano Stroe)
18-godišnji Rumunj umoran je od spartanskog načina života i želi se okrenuti drugim stvarima

Prije 15-ak godinama, kroz brojne svjetske, ali i domaće medije, prošla je priča o dječaku iz Rumunjske. Giuliano Stroe, sada već momak, rođen je 2004. godine, a od svojih najranijih dana, bavio se tjelovježbom.

Snimke i fotografije na kojima izvodi razne komplicirane gimnastičke elemente obilazile su svijet, a dječakovo isklesano tijelo izazivalo je podijeljene komentari. Neki su smatrali da njegovi roditelji pretjeruju i da takvi treninzi nisu prikladni za tako mladu djecu, dok su drugi podržavali roditelje te su smatrali da izvode djecu na pravi put.

Giuliano se još kao petogodišnjak uspio upisati u Guinessovu knjigu rekorda, tako što je najbrže prevalio deset metara hodajući na rukama i pritom držeći ''medicinku'' (otežana lopta) između nogu.

Godinu kasnije, u istu knjigu upisao se radeći varijaciju sklekova. Radilo se o takozvanim ''90-degree push-ups'' varijaciji sklekova, prilikom kojih vam stopala ne smiju dodirivati tlo. Stroe je napravio 20 takvih sklekova i oborio je prijašnji rekord (12). Godinu dana kasnije, Giuliano je mogao napraviti 40 takvih sklekova. Još je niz raznih rekorda kojima se ovaj dečko proslavio u javnosti. Niti njegov brat Claudio koji je rođen 2006. godine, nije zaostajao u izvođenju takvih vježbi.

Svo to vrijeme, njihov otac Iulian bio je njihov glavni trener, a s rastom društvenih mreža, Iulian je prepoznao priliku i pokrenuo je stranice i YouTube kanal kojima je obaviještavao pratitelje o njihovom napretku. Giuliano se kasnije počeo baviti boksom i postizao je jako dobre rezultate. Sve je išlo u željenom smjeru njegovo oca, ali čini se kako je mladom Giulianu prisjeo spartanski način života.

Naime, njegov otac koji ujedno i vodi Facebook stranicu naziva ''Giuliano Stroe'', jučer je na tom profilu podijelio informaciju kojom ističe da se Giuliano više ne želi baviti boksom.

''Giuliano želi odustati od boksa. Pitao sam ga koliko dugo razmišlja o tome, a on mi je rekao 'od posljednje medalje'. Rekao mi je da želi raditi u tvornici i zarađivati novac. Što se mene tiče, slobodan je, ali mislim da radi djetinjastu pogrešku. Želi odustati i od škole također. Ja sam njegov otac i tužan sam. Još je jedan mjesec preostao do prvenstva, a treninzi su bili jako teški proteklog tjedna. Čak sam i razgovarao s njim zbog varanja na treninzima i zato što ne sluša moje savjete. Možda je i to utjecalo na njega. Ja sam njegov otac, treniram zajedno s dečkima i ne varam, iako mi je 45 godina. Kružne treninge, rad na vreči, trčanje itd., sve odrađujem. Zašto ja mogu, a on vara, zašto? Osjetim treninge jednako kao i on. Teško je, ali ne postaje se prvakom samo kroz želju da budete prvak. Imam grčeve u mišićima, svi mišići me bole, moje šake i moja koljena također bole. Ne mogu spavati zbog boli. Trčim unatoč grčevima samo kako bi mogao trenirati s dečkima.'', napisao je razočarani otac.

image

Facebook status Giulianova oca

Facebook (giuliano Stroe)

Iuliano Stroe naišao je na brojne kritike u komentarima te objave, jer više je nego očito kako svoje snove pokušava ostvariti kroz živote svojih sinova. Nameće se pitanje zašto Iuliano nije tako snažno trenirao u njihovoj dobi te izgradio nekakvu sportsku karijeru. Očito da ga to muči i nažalost, svoje snove pokušava ostvariti preko sinova koji od malih nogu naporno treniraju.

''Majka je odlučila. Giuliano mora završiti srednju školu i trenirati boks sve do tada.'', napisao je Iuliano u sljedećem statusu, a ubrzo je dodao kako će uskoro ugasiti tu stranicu i da je ''povijest završila''.

image

Facebook status Giulianova oca

Facebook (giuliano Stroe)

image

Facebook status Giulianova oca

Facebook (giuliano Stroe)

Mnogi pratitelji predložili su mu da stranicu prepusti sinu, s obzirom da je tu okupljeno preko tri milijuna pratitelja. Time bi mladi Giuliano dobio dobru podlogu da se dalje promovira na svoj način i pritom zaradi nešto novca. Njegov otac napisao je u jednom od komentara da nikada neće prepustiti korisničke račune svojim sinovima i time je samo dodatno navukao bijes na sebe.

image

Facebook status Giulianova oca

Facebook (giuliano Stroe)

Možda je Giuliano samo u prolaznoj vezi gdje se zasitio sporta i treba kraću pauzu. Međutim, tužno je vidjeti kako njegov otac reagira na sve to i silno pokušava utjecati na odluke svojih sinova koji očito imaju drukčije poglede na svoje živote.

Linker
14. travanj 2024 22:16