Ostalo

Nekoć najborbeniji nogometaš Liverpoola, okušat će se u boksu: ‘Nedostaje mi adrenalin‘

Dirk Kuyt i Steven Gerrard

 Steve Welsh/PA Images/Profimedia
Umirovljeni 41-godišnjak zainteresiran je za meč protiv neke od poznatih osoba

''Celebrity boks'' trend je koji konstantno raste i privlači sve veću pažnju. Braća Paul kao YouTuberi koji grade boksačke karijere, zaštitni su znak ovog trenda. Tu su i borbe raznih ''strongmana'', bivših NBA i NFL igrača, a sada bi se i jedan poznati nogometaš mogao priključiti trendu.

41-godišnji Dirk Kuyt povukao se iz profesionalnog nogometa još 2017. godine. Bilo je to jedno od boljih umirovljenja. Naime, Dirk se 2015. godine vratio se u klub iz kojeg je svojevremeno iskoračio u veliki Liverpool. Sezona u Feyenoordu, trebala je poslužiti kao oproštaj od profesionalnog nogometa. 19 ligaških golova u 32 nastupa, ohrabrila su ga da produlji ugovor na još jednu sezonu. Feyenoord je sezonu kasnije došao do titule prvaka, prve nakon 1999. godine, a Kuyt je u posljednjem kolu postigao hattrick kojim su potvrdili naslov prvaka.

Nizozemac je najbolje dane svoje karijere proveo u najvećem engleskom nogometnom klubu, Liverpoolu. Ukupno šest sezona odigrao je za ''Redse'', a zbog svoje nevjerojatne borbenosti, brzo je postao miljenikom navijača. Nije Kuyt bio igrač koji oduševljava spektakularnim potezima i tehnikom, ali uvijek je davao svoj maksimum.

Kuyt je nekoliko godina umirovljen, a sada se želi okušati u drugom sportu, točnije boksu. Nizozemac je prilikom gostovanja u Humberto Tan's ''talkshowu'' otkrio zašto ga upravo boks privlači.

''Kao bivši nogometaš, znam kako je natjecati se na velikom stadionu. Četiri godine prošle su otkako sam se umirovio. Prošlo je neko vrijeme otkako sam posljednji put osjetio napetost te nalet adrenalina koji dođe u želji za pobjedom. Naravno da mi to nedostaje. Okušao sam se u nekoliko drugih sportova kao što su tenis, padel i fitness. Ali ulazak u boksački ring nešto je posve novo za mene. Uistinu se radujem meču protiv nekog 'celebrityja'. Sada moram započeti s jakim treninzima.''

Hoće li Kuyt uistinu ustrajati u ovoj želji ili će se predomisliti nakon što malo bolje osjeti boksačke sparinge, saznat ćemo kroz naredni period. Svakako će biti zainteresiranih organizatora priredbi, koji će rado ubaciti poznatog nogometaša na program svoje priredbe.

Linker
03. svibanj 2024 04:45