Ostalo

ONE Championship ugovorio nove borbe za dvojicu bivših UFC prvaka

Demetrious Johnson
 screenshot/YouTube
Travnjska priredba singapurske promocije na svom će programu imati dvije velike zvijezde

Nakon što je je 2020. godina prošla bez nastupa dvije velike zvijezde ONE Championship promocije, Eddie Alvarez i Demetrious Johnson u borilište će se vratiti na istoj priredbi. Dva bivša UFC prvaka nastupit će 7. travnja na priredbi koja još uvijek nije dobila svoje ime niti mjesto održavanja, ali je danas službeno najavljena. Tim putem dobila je i prvu kraću video najavu, odnosno teaser.

Demetrious Johnson nastupit će u dugo očekivanoj borbi protiv sjajnog Adriana Moraesa, a pobjedniku će pripasti titula ONE prvaka muha kategorije. Moraes je već tri puta osvajao, ali i dva puta gubio ovu titulu. Pobjednik Grand Prixa, "Mighty Mouse" Johnson, pokušat će mu titulu i po treći put oduzeti te dokazati kako je on ipak najbolji borac svijeta u ovoj kategoriji, čime ga se zapravo globalno smatra. No, Moraes je svakako najveći ispit na koji ga njegov poslodavac trenutno može staviti.

Povratak u borilište uslijed će i za Eddieja Alvareza. 36-godišnji "Underground King" do sada je u ONE-u upisao po jedan poraz i jednu pobjedu, a protiv sebe će imati Iurija Lapicusa. 25-godišnji Moldavac se u listopadu prošle godine borio za titulu lake kategorije, no poražen je od Christiana Leeja. Bio mu je to prvi poraz u profesionalnoj karijeri, nakon čega je njegov omjer i dalje više nego impresivnih 14-1. Protiv bivšeg UFC prvaka tražit će pobjedu vrijednu novog pokušaja uspona na tron.

Za istu priredbu najavljena je i borba koja će oduševiti ljubitelje tajlandskog boksa. Rodtang Jitmuangnon svoj će status superzvijezde sporta pokušati obraniti protiv Jacoba Smitha.

Linker
25. travanj 2024 10:35