Ostalo

Ovog vikenda možda i po posljednji put gledamo velikog Fedora Emelianenka

Fedor Emelianenko (Bellator 237, prosinca 2019.)
 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
U Moskvi će se u subotu 23. listopada održati Bellator 269 priredba

Otkako se svijet promijenio slijedom COVID-19 pandemije, u borilištu nismo vidjeli Fedora Emelianenka. Predsjednik Bellatora Scott Coker više je puta napomenuo kako 45-godišnjeg Rusa ne vidi kao nekoga tko bi nastupio na priredbama bez publike, ali je isto tako dodao kako Fedor nije završio karijeru te kako mu je namjera odraditi do kraja ugovor s promocijom, a na kojemu se nalaze još dva nastupa. Ali, dodao je kako može biti siguran jedino da će se svakako dogoditi ovaj prvi.

Došlo je vrijeme za taj nastup. Subota 23. listopada donosi prvi Bellatorov odlazak u Rusiju i to u njen glavni grad Moskvu. VTB Arena, stadion koji je dom moskovskog Dynama, odnosno njihovog nogometnog i kluba hokeja na ledu, ugostit će priredbu koju predvodi potencijalno posljednji nastup jednog od najvećih boraca u povijesti, svakako pionira sporta bez kojeg MMA ne bi bio ono što je danas.

Fedora će tamo čekati Timothy Johnson. Radi se o 36-godišnjaku koji je svoj posljednji nastup odradio protiv Fedorovog mlađeg pulena, Valentina Moldavskog. Borbu za privremenu teškašku titulu, održanu u lipnju ove godine, Johnson je od učenika izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, a sad se odlazi testirati protiv učitelja. I to na priredbu gdje će protiv njega biti pune tribine Fedorovih sunarodnjaka.

Bit će to za Fedora prvi nastup u Rusiji nakon 2016. godine i borbe protiv Fabija Maldonada, a ujedno i prvi u Moskvi nakon sad već davne 2011. godine te pobjede nad Jeffom Monsonom. Ujedno mu je to prvi nastup u Rusiji na stadionu. Sve je spremno za spektakularan odlazak, ako Fedor baš nakon ove borbe odluči kako je kraj. A tu će puno toga naravno ovisiti o tome kakav će biti ishod borbe.

Program koji Fedor predvodi donosi teškaški okršaj i u sunaslovnoj borbi. Bivši Bellatorov prvak, Vitaly Minakov, nada se povratku na tron, a u svojoj prvoj borbi nakon što je u kolovozu 2019. godine savladao upravo gore spomenutog Johnsona, tražit će pobjedu protiv Saida Sowme. Na priredbi ćemo pratiti i neporaženog Khabibovog bratića, Usmana Nurmagomedova, koji će tražiti pobjedu protiv Patrika Pietile, dok glavni program priredbe bogate ruskim borcima otvaraju Anatoly Tokov i Sharaf Davlatmurodov.

Naravno, sve će se vrtjeti oko Fedora i dva pitanja. Prvu je kako će izgledati u ovoj borbi, nakon dugo vremena ponovno pred svojim sunarodnjacima? Drugo pitanje, usko vezano uz prvo, je hoćemo li ga uistinu gledati po posljednji put?

Linker
22. travanj 2024 00:05