Ostalo

PFL najavio prvi meč drugog kola teškaškog turnira: Valentin Moldavsky pokušat će se revanširati borcu koji ga je brutalno nokautirao

PFL-ov poster

 Pfl
Rus koji je u prvom kolu porazio našeg Antu Deliju ponovno će biti na teškom zadatku

Prvo kolo ovosezonskog PFL-ovog turnira nećemo pamtiti po dobrom. Ante Delija izgubio je meč protiv Valentina Moldavskog u prvoj rundi, a porazu tehničkim nokautom kumovala je ozljeda prepone koja je Deliji onemogućila da nastavi pružati otpor.

Tjedan dana nakon Delijinog poraza, svjedočili smo i porazu Jakoba Nedoha, odličnog slovenskog poluteškaša. Nedoh je turnir otvorio izgubivši tehničkim nokautom u prvoj rundi, a bolji od njega bio je Dovletdzhan Yagshimuradov.

Nedoh će u drugom kolu tražiti brzu pobjedu prekidom kako bi ostao u igri za prolazak u polufinale, dok Ante Delija prije svega mora zaliječiti ozljedu pepone. Dubrovčanin je u utrci s vremenom, jer drugo kolo teškaša na rasporedu je već 13. lipnja (šesti mjesec). Moramo uzeti u obzir da Deliji trebaju i pripreme za novi nastup, a njegov nastup pod velikim je znakom upitnika.

Ono što je poznato, jest prvi meč drugog kola turnira za teškaše, a vjerojatno se radi o glavnoj borbi večeri. PFL je na svojim društvenim mrežama podijelio plakat za drugo kolo ovosezonskog turnira, a Valentin Moldavsky i Linton Vassell u krupnom su planu.

Dakle, čeka nas revanš, točnije trilogija dvojice teškaša koji su se u trećem mjesecu prošle godine obračunali pod okriljem Bellatora. Vassell je tada iznenadio i Moldavskog je porazio brutalnim nokautom u prvoj rundi borbe, dok je Valentin slavio na bodove u trećem mjesecu 2019. godine.

Linton će ekspresnu pobjedu trebati i u revanšu. Iskusni Englez u prvom kolu turnira poražen je od strane Denisa Goltsova i time je umanjio šanse za prolazak u polufinale. Valentin Moldavsky s druge strane prvi je u poretku teškaša, jer pobjedom nad Delijom osvojio je maksimalnih šest bodova.

image

Poredak nakon prvog kola u teškoj kategoriji

Screenshot (wikipedia)

Osim borbe Vassella i Moldavskog, PFL je najavio i jedan meč ženske muha kategorija. Dakota Ditcheva, ponajveća favoritkinja za osvajanje turnira, u drugom kolu borit će se protiv Chelsea Hackett, Australke kojoj je pobjeda imperativ ako planira proći u playoff. Hackett je turnir otvorila porazom od Jene Bishop, a meč je izgubila ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Dakota Ditcheva osvojila je maksimalnih šest bodova nokautiravši Lisu Mauldin u prvoj rundi.

image

Poredak nakon prvog kola u ženskoj muha kategoriji

Screenshot (wikipedia)

Drugo kolo za teškaše i borkinje muha kategorije na rasporedu je 13. lipnja (6. mjesec) i održat će se u Mohehan Sun Areni koja se nalazi u Uncasvilleu (Connecticut). Ante Delija još uvijek nije službeno otkazao, niti potvrdio svoj nastup na tom eventu, a mi se nadamo ovom drugom i Delijinom povratku pobjedama.

Linker
30. travanj 2024 08:45