Ostalo

PFL otkrio velteraše i poluteškaše za novu sezonu, dokazane zvijezde napadaju Coopera i Sordija

Mike Tyson i Ray Cooper III
 screenshot (YouTube, PFL)
Professional Fighters League promocija otkrila je veći dio rostera veltera te poluteške kategorije

Nakon što su prije dva dana prestavili rostere perolake i lake kategorije za treću sezonu, koja kreće na proljeće, PFL promocija predstavila je velteraše i poluteškaše. Zapravo, devet članova kategorije do 93 kilograma te za sada tek sedam onih koji će tražiti svoju slavu u diviziju do 77 kilograma.

U prvom planu su naravno branitelji titula u obje kategorije, odnosno Ray Cooper III u velteru te Emiliano Sordi u poluteškoj kategoriji. Obojica su do svojih titula došli impresivnim nizom pobjeda prekidom, ali sad će za obraniti titulu imati još teži ispit nego što su ga trebali savladati da bi titule osvojili.

Među do sada objavljenim borcima, kao najveći kandidat za vrh veltera svakako se ističe Rory MacDonald, bivši UFC-ov izazivač te također bivši Bellatorov prvak i po mnogima još uvijek borac iz najužeg vrha svjetskog veltera. 31-godišnji Kanađanin čak je razmišljao o završetku karijere, zbog nedostatke motivacije, no čini se kako se ona vratila i glavni je favorit za uzeti milijun dolara glavne nagrade. Odmah uz njega je svakako i pobjednik prve sezone, Magomed Magomedkerimov, koji je u svom finalu savladao upravo Coopera. Prošle sezone trebali su se susresti u polufinalu, ali je Rus u ranijem meču doživio ozljedu zbog koje je morao istupiti iz turnira. On se trenutno nalazi unutar niza od 11 pobjeda.

Preostali najavljeni velteraši su već raniji sudionici Sadibou Sy, prošlosezonski finalist David Michaud te Joea Zeferino, a novo ime je još jedan sjajni ruski borac, Nikolai Aleksakhin, borac koji je već pobjedom debitirao u ovoj promociji, no sad tek pristupa turniru kao redovni sudionik.

Nakon što je svoj milijun dolara osvojio nizom od četiri pobjede prekidom u prvoj rundi, Emiliano Sordi (22-8) na svojim leđima ima itekako veliku metu. Njemu već poznata lica na rosteru poluteškaša bit će Dan Spohn, Smealinho Rama i Jordan Johnson, a pojačanja su tri borca s velikim UFC iskustvom. To su Chris Camozzi, Cezar Ferreira i Tom Lawlor. Još dva pojačanja su Jordan Young te fenomenalni danski hrvač, Marthin Hamlet. Ovdje je preostalo najaviti još jedno ime. Naime, čini se kako je PFL odlučio turnirske rostere smanjiti s 12 na deset boraca.

Ove dvije kategorije naći će svoje mjesto na drugoj ovosezonskoj priredbi, koja se održava 29. travnja. Još je preostalo najaviti borce teške kategorije te borkinje lake kategorije te s uzbuđenjem čekamo prvonavedenu, na čijem bi se rosteru trebao naći Ante Delija, ali i još neka uzbudljiva imena poput Fabricija Werduma.

Linker
17. travanj 2024 07:24