Ostalo

PFL-ov čelnik zaziva turnir najboljih bantamaša na svijetu, fanovi poručuju: ‘Prestani spominjati UFC i promoviraj svoje borce‘

Patchy Mix (lijevo) | Sean O‘Malley (desno)

 Screenshot (youtube, Bellator Mma, Ufc)
Donn Davis predložio je turnir osmorice na kojemu bi nastupilo šest UFC-ovih bantamaša

Spajanje PFL-a i Bellatora djeluje kao jako dobar potez za obje MMA organizacije. Činjenica je da kao dvije odvojene organizacije nikako nisu mogli parirati UFC-u, ali spajanjem su dobili puno konkurentniji i zanimljiviji roster.

Naravno, UFC i dalje prednjači na tržištu MMA organizacija, a konkurenti će trebati jako dobar plan, ali i kontinuitet kako bi se uspjeli dodatno približiti najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Pozitivna je stvar što PFL-ovi čelnici djeluju vrlo optimistično i ambiciozno te ciljaju na sam vrh.

Donn Davis kao jedan od PFL-ovih čelnika apsolutno je uvjeren kako postoje šanse da u narednim godinama preteknu UFC, a jedan od načina na koji bi Davis htio prezentirati kako mogu parirati UFC-u, svakako je međusobno uparivanje boraca iz dvaju različitih organizacija. Davis silno želi upariti neke od svojih najboljih boraca s UFC-ovim najboljim borcima.

Francis Ngannou protiv Jona Jonesa borba je koja bi zapravo ponudila najinteresantniji i najkvalitetniji obračun u takvom formatu, ali Davis bi rado organizirao i turnir bantamaša. Naime, Bellatorov roster u bantam kategoriji već nekoliko godina izgleda impresivno, a nakon spajanja PFL-a i Bellatora, PFL sada također na raspolaganju ima sve te kvalitetne Bellatorove bantamaše.

Stoga je Davis odlučio zaintrigirati fanove objavom na Twitteru, a zapravo se radi o turniru osam najboljih bantamaša na svijetu. Davis je taj turnir usporedio s March Madnessom, što je zapravo naziv za najpoznatiji američki sveučilišni košarkaški turnir kojim se određuje američki prvak u sveučilišnoj košarci. Taj turnir održava se u ožujku (treći mjesec, ‘March‘), a Davis je osmislio ‘‘MMA verziju March Madnessa‘‘.

Zanimljivo je kako Davis ne bježi od činjenice da UFC-ovi bantamaši ipak prednjače kvalitetom i uvrstio je čak šest UFC-ovih boraca u ždrijeb ovog turnira. Patchy Mix i Sergio Pettis jedini su predstavnici PFL-a/Bellatora, dok ostalih šest sudionika čine Sean O‘Malley, Merab Dvalishvili, Petr Yan, Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera, Aljamain Sterling i Cory Sandhagen.

Iako ovaj turnir djeluje više nego zanimljivo, Davis je dobio mnoštvo kritika od strane svojih pratitelja.

‘‘Brini za svoje tipove i potrudi se da potpišu ugovore za borbu.‘‘

‘‘Možeš li prestati koristiti UFC-ovo ime i fokusirati se na ugovaranje borbi. Cris Cyborg treba borbu.‘‘

‘‘Promoviraj svoje borce.‘‘

Ovo su samo neki od komentara na objavi Donna Davisa, ali PFL-ov čelnik očito je naumio zazivati obračune između svojih i UFC-ovih boraca. Jednog dana možda mu se i ostvari želja.

Linker
24. travanj 2024 17:50