Ostalo

(VIDEO) ‘Planina‘ navukao rukavice: Najjači čovjek na svijetu debitirao u boksačkom meču!

Steven Ward vs. Hafthor Bjornsson
 screenshot/YouTube
Svoj prvi boksački meč proteklog je vikenda u Dubaiju odradio Hafthor ‘The Mountain‘ Bjornsson

Nakon što je proteklih nekoliko mjeseci proveo u boksačkom treningu, sve s ciljem da se pripremi za okršaj koji bi u rujnu ove godine trebao odraditi protiv Eddieja Halla, Hafthor Bjornsson odlučio se okušati u tri runde okršaja s profesionalnim boksačem. Prošlog desetljeća jedan od najboljih "World's Strongest Man" natjecatelja proteklog je vikenda u Dubaiju testirao svoju kvalitetu protiv Stevena Warda.

Riječ je o ekshibicijskom meču u kojem se 156 kilograma teški Bjornsson susreo sa 60 kilograma lakšim engleskim boksačem. 30-godišnji Ward je inače vlasnik profesionalnog omjera 13-1 te je prema Boxrecu 93. boksač lakoteške/cruiser kategorije na svijetu. Sam meč završio je bez pobjednika, a snagator je boksača u drugoj rundi uspio poslati na pod. No, Ward se nakon toga vratio na sjajan način te je do kraja meča uspio Islanđaninu raskrvariti nos.

32-godišnji snagator, koji je svjetsku slavu stekao ulogom Gregora "The Mountain" Cleganea u seriji Igra prijestolja, trebao bi kasnije ove godine, kako je gore spomenuto, odraditi meč protiv još jednog "World's Strongest Man" prvaka, Eddieja Halla.

Ward je nakon meča izjavio kako je ugodno iznenađen kretanjem koje je Bjornsson prezentirao te kako tako što nije očekivao od nekoga njegove mase. 206 centimetara visoki "Thor", koji je svoju sportsku karijeru započeo kao košarkaš, prošle godine iz zdravstvenih je razloga skinuo nekoliko desetaka kilograma te je čak najavio kako bi ove godine mogao pasti ispod 150. U jednom trenutku karijere vaga mu je pokazivala preko 200. Svoju "Strongman" karijeru je završio, a veliki dio fanova ga smatra trenutno najsnažnijim čovjekom svijeta, budući da je jedini koji je osam godina za redom uspio plasirati se među najbolja tri na najvećem "strongman" natjecanju. Taj njegov niz trajao je od 2011. do 2019. godine, s tim da je 2018. uspio osvojiti zlatno odličje. Njegov budući protivnik isto natjecanje osvojio je godinu dana ranije.

Ispod teksta možete pogledati kako je izgledao meč, ali i cijeli show oko njega.

Linker
15. travanj 2024 15:07