Ostalo

Smanjena odšteta Yoelu Romeru za kontaminirane suplemente, no i dalje ga čeka pozamašan iznos

Yoel Romero
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Kubanski borac trebao je dobiti 27.45 milijuna dolara od kompanije ‘‘Goldstar Performance Products‘‘

Bellatorov borac Yoel Romero nastavlja svoju pravnu bitku protiv kompanije naziva ''Goldstar Performance Products''. Međutim, odšteta koju je Kubanac trebao dobiti danas je doživjela udarac. Čini se kako Kubanac pogrešku kompanije koja radi suplemente ipak neće naplatiti u prvotno planiranom iznosu od 27.45 milijuna američkih dolara.

Podsjetimo se ukratko na cjelokupnu situaciju. Kubanac je 2016. godine optužen za kršenje anti-dopinških regulacija te je suspendiran od strane USADA-e. Međutim, Romero i njegov tim okrivili su kontaminirane suplemente kao uzročnika njegovog pozitivnog testa na doping. Dokazalo se da je kubanski borac govorio istinu te je na koncu odradio samo šest mjeseci suspenzije. Ukoliko bi se ispostavilo da Romero ne govori istinu, vrlo vjerojatno bi odradio dvogodišnju suspenziju. Yoel i njegov tim odlučili su i tužiti ''Goldstar Performance Products'' te je sredinom 2019. donesena sudska presuda prema kojoj spomenuta tvrtka Kubancu mora isplatiti odštetu u iznosu od 27.45 milijuna dolara.

Ipak, proces je danas doživio određeni zaokret, barem kada je iznos odštete u pitanju. Prema navodima odvjetnika Jasona Morrina, Viši sud u New Jerseyju donio je presudu prema kojoj će Romeru biti isplaćeno ipak nešto manje novca, barem zasada.

Odšteta za izgubljene plaće zaračunata je u iznosu od 9.45 milijuna američkih dolara. Radi se o osjetnom povećanju u odnosu na prvotnih 3.15 milijuna dolara s obzirom da se radi o utvrdivom gubitku prema Zakonu u prijevarama potrošača. Međutim, Romero je trebao dobiti devet milijuna dolara i za duševne boli, no ta je cifra smanjena na tri milijuna dolara iz razloga što se ne radi o utvrdivom gubitku.

Iznos odštete za reputacijsku štetu, odnosno povredu časti i ugleda vraćen je na prvostupanjski sud koji će o njemu odlučiti. Dakle, minimalno 12.45 milijuna dolara će proizvođač suplemenata morati isplatiti Yoelu Romeru za izgubljene plaće i nanesenu duševnu bol.

Iako je nova cifra osjetno manja od prvotno spominjane, preostaje sačekati i odluku prvostupanjskog suda koja će dodatno povećati iznos koji bi trebao biti isplaćen na račun 44-godišnjeg Kubanca. Uzevši u obzir njegove godine te kraj karijere koji se neminovno bliži, Yoel Romero ne može biti nezadovoljan ovakvom presudom.

Linker
19. travanj 2024 01:21