Ostalo

Usman Nurmagomedov dobio protivnika za treću borbu u Bellatoru, vraća se i Vitaly Minakov

Khabib i Usman Nurmagomedov
 Sergei Savostyanov/TASS/Profimedia
Bellatorova priredba u Moskvi dobila je značajna domaća pojačanja na svoj program

Prvi Bellatorov dolazak u Rusiju svakako će biti u znaku glavne zvijezde priredbe, Fedora Emelianenka. Po mnogima najveći MMA borac u povijesti borit će se 23. listopada protiv Timothyja Johnsona. Priredbu će ugostiti moskovska VTB Arena, a danas su priredbi dodane još dvije borbe koje će se vjerojatno naći na glavnom programu.

Usman Nurmagomedov (13-0) svoju će treća borbu unutar Bellatora odraditi protiv Patrika Pietile (11-8). Riječ je o Fincu koji je do sada jednom nastupio u Bellatoru i to u rujnu 2019. godine, doživjevši poraz. Bio je to njegov trenutno posljednji nastup, tako da se vraća nakon više od dvije godine. Usman je bratić Khabiba Nurmagomedova, inače trenutno najmlađi borac iz te vrlo uspješne borilačke obitelji, a po mnogima i najtalentiraniji. U Bellatoru je od prošle godine, a potpisom ugovora s tom promocijom je iznenadio sve one koji su ga već vidjeli u UFC-u.

Za priredbu je već ranije bio najavljen bivši teškaški prvak Vitaly Minakov (22-1, 10-1 u Bellatoru), a sad je došlo do promjene njegovog protivnika. U svoj prvom nastupu nakon kolovoza 2019. godine, 36-godišnji Minakov obračunat će se sa Saidom Sowmom (7-2), borcem iz Surinama kojem će ovo biti treća borba u Bellatoru. On uskače umjesto Tyrella Fortunea, borca koji ga je u njegovom prvom nastupu unutar Bellatorovog borilišta savladao.

Za ovu priredbu najavljena je i odlična međusobna borba dva ruska borca. Bivši prvak velter kategorije, Andrey Koreshkov (24-4) borit će se protiv Rustama Khabilova (24-4). Khabilov je dugo vremena bio član UFC-a, no ove godine dobio je otkaz, odnosno nije mu ponuđen novi ugovor nakon što mu je istekao prethodni. Tome nisu presudili rezultati, budući da je Khabilov u Octagonu ostvario impresivan omjer od deset pobjeda i samo tri poraza. Presudila mu je činjenica da njegove borbe baš i ne obiluju akcijom ili atraktivnim potezima.

Linker
14. svibanj 2024 16:40