Ostalo

(VIDEO) Bizarni poraz Reug Reuga, Alvarez pao nakon strašne borbe, a De Ridder uzeo drugu titulu

Grishenko vs. Reug Reug
 screenshot (YouTube, ONE)
ONE on TNT 4 priredba donijela je ogromnu dozu pravog borilačkog uzbuđenja

Sjajni Nizozemac Reinier De Ridder novi je prvak poluteške kategorije ONE Championshipa. Do titule je došao savladavši Aunga La Nsanga u glavnoj borbi ONE on TNT 4 priredbe. Titulu kategorije do 102 kilograma (ONE-ove granice kategorija su drugačije od globalnih) uzeo je jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi, time pridruživši ovaj pojas onom u srednjoj kategoriji. Njega je također uzeo istom borcu, tim putem gušenjem, što bi značilo da je Nsang prije njega također držao ova oba pojasa.

De Ridder je kroz cijelu borbu bio bolji, a nekoliko puta dolazio je blizu prekida, no ovog puta u tome nije uspio. Ipak, nitko tijekom borbe nije sumnjao kako će pojas pripasti njemu, budući da je sve odradio na pravi način, ne dopustivši sad već bivšem prvaku priliku za povratak u ravnopravnu borbu. De Ridder je odmah nakon borbe otkrio kako nije zadovoljan samo s ova dva pojasa te je zatražio trećeg, onog u teškoj kategoriji čiji je vlasnik Brandon Vera.

Sunaslovna borba donijela je pravi rat u borilištu, ali i novu iznenađujuću pobjedu korejskog borca Rae Yoon Oka. Nakon što je ranije ovog mjeseca savladao Marata Gafurova, na listu svojih žrtava sad je upisao i bivšeg prvaka UFC-a te Bellatora, Eddieja Alvareza. Eddieja je žestoko uzdrmao već u prvoj rundi te je sudac tijekom idućih desetak sekundi bio nekoliko puta blizu prekida borbe, no dao je Alvarezu priliku koju je ovaj iskoristio. Vratio se "Underground King" u borbu koja je nakon toga postala još žešća, no unutar navedene neprestane akcije je Yoon i dalje bio borac koji je pogađao više i konkretnije. Tako mu je nakon tri runde pobjeda pripala jednoglasnom odlukom sudaca, a preporuka svima je da pogledate borbu ili barem njene najbolje trenutke, u videu ispod odlomka.

Treća važna borba donijela je okršaj do danas neporaženih teškaša, Kirilla Grishenka i Oumara Kanea, poznatijeg pod nadimkom Reug Reug. Senegalac, koji je zbog svog impozantnog izgleda uz sebe stvorio popriličan "hype" doživio je prvi poraz karijeri, prekidom na samom kraju druge runde, iako je sve ostalo pomalo bizarno, budući da je rijetko kome jasno što se zapravo dogodilo.

U borbi koja nije donijela veliku dozu kvalitete i puno akcije, Grishenko je bio agresivniji te je posebno dobro branio pokušaje rušenja senegalskog hrvača. No, niti on nije mogao očekivati da će posao završiti između druge i treće runde. Naime, na samom kraju druge dionice došlo je do razmjene udaraca sve do znaka za kraj runde. Reug Reug se nakon toga uhvatio za vrat, a onda legao na pod. Ubrzo su oko njega došli članovi tima i liječnička služba, s ciljem da mu pomognu. No, kako nije na kraj runde odgovorio odlaskom u svoj kut, sudac nije imao izbora nego prekinuti borbu i proglasiti Grishenka pobjednikom.

Ako ste mislili da je možda udarac u posljednjoj sekundi presudio ovu borbu, vjerojatno će vas zbuniti usporena snimka. Naime, na njoj se iz više kuteva vidi kako posljednji kroše zapravo nije pogodio cilj, a nije niti jasno čime je mogao oštetiti Kaneov vrat. Je li u pitanju nešto što se dogodilo ranije? Ne možemo biti sigurni, no činjenica je kako je Reug Reug izgledao sve umornije kako se kraj druge runde bližio. Ispod odlomka možete pogledati spomenuti kraj borbe.

Pobjede na ovoj priredbi upisali su još Shinya Aoki, Jackie Buntan i sestra Sagea Northcutta, Colbey Northcutta. Ukoliko imate želju pogledati sve borbe, ONE je na svom YouTube kanalu objavio snimku cijelu priredbe, a mi smo ju drage volje podijeliti na dnu ovog teksta.

Linker
21. travanj 2024 02:50