Ostalo

(VIDEO) LFA 104 priredba donijela jedan od brutalnijih nokauta godine, pogledajte pakleni ‘slam‘

Dunlop vs. Ikebunna
 Screenshot
Roland Dunlop završio je na naslovnicama MMA medija već u svojoj drugog profesionalnoj borbi

U noći s petka na subotu održana je LFA 104 priredbs, a jedna od najboljih regionalnih američkih organizacija je ponovno ponudila gomilu uzbuđenja. Ipak, potez priredbe i onaj o kojem se najviše piše na borilačkim portalima diljem svijeta te po forumima i drušvenim mrežama, pripada sudioniku jedne od uvodnih borbi programa. U pitanju je Roland Duplop, koji je prije ovog nastupa iza sebe imao tek jednu profesionalnu borbu.

On se borio protiv Obinwe Ikebunne, borca koji je u okršaj ušao s omjerom 2-1, a odmah od početka je Dunlop pokazao namjere da borbu završi što je prije moguće. Ipak, vjerojatno se niti sam nije nadao da će to napraviti na izuzetno brutalan način i to zahvaljujući bacanju.

U posljednjoj minuti prve runde ove borbe srednje kategorije, Dunlop je podigao svog do tada inferiornog protivnika i bacio ga na pod. No, bacio ga je tako da je ovaj istog trenutka doslovno ugašen. Vjerojatno je tu jednim dijelom pomogla Dunlopova glava, što se može primijetiti na usporednoj snimci (cijelu priredbu možete pronaći na UFC Fight Pass Servisu). Kako je Ikebunna aterirao, tako se odbio u Dunlopovu glavu koja je došla odmah za njim. Nekoliko laktova nakon toga bilo je zapravo nepotrebno, no nitko ne može zamjeriti sucu što nije reagirao istog trenutka.

Sjajan potez koji je po mnogima odmah dobio kandidaturu za nokaut godine, možete pogledati ispod teksta.

Linker
17. travanj 2024 04:32