Ostalo

(VIDEO) Nezaustavljiv je i u MMA-ju: Legendarni BJJ majstor došao do nove pobjede prekidom

Marcus ''Buchecha'' Almeida vs. Kang Ji Won

 Screenshot (youtube, One Championship)
Najbolja azijska MMA organizacija One Championship jučer je održala zanimljivu priredbu

Singapur je jučer bio domaćin još jedne odlične priredbe u režiji One Championship promocije. Ukupno šest borbi imali smo prilike pogledati u sklopu programa, a točno pola ih je završeno prekidima. Dva od ukupno šest mečeva, a ujedno i onaj glavni, održali su se prema kickboxing pravilima.

28-godišnji Surinamac Regian Eersel u glavnoj borbi večeri, slavio je protiv Rusa Islama Murtazaeva. Borci lake kategorije (laka kategorija u ONE-u je do 77 kilograma, op.a.) ujedno su se borili i za naslov prvaka lake kategorije. Eersel je nakon pet rundi slavio podijeljenom sudačkom odlukom i na taj način treći je put obranio titulu. Pojas je osvojio 2019. godine, savladavši Niekya Hoelzkena. Inači, Eersel u svom rezimeu ima kickboxing pobjedu i nad Bradom Riddellom, akterom sunaslovne borbe na večerašnjoj UFC priredbi. Murtazaev je dobro otvorio meč, pokušavši nametnuti visoki tempo, no kako su runde odmicale, Eersel je pokazao zašto je prvak i zasluženo je došao do još jedne pobjede.

MMA dio priredbe ponudio je finale turnira u ženskoj atom kategoriji. Tajlanđanka Stamp Fairtex (8-1-0) osvojila je ONE-ov Grand Prix savladavši Indijku Ritu Phogat (7-2-0). Fairtex je slavila polugom na ruci, sredinom druge runde i time je došla do svog trećeg uzastopnog slavlja. Četiri nastupa (3-1) odradila je Fairtex u vrlo uspješnoj 2021. godini, dok je Phogat bila još aktivnija. Indijka se borila čak pet puta, a gubila je u prvom i u vjerojatno posljednjem nastupu ove kalendarske godine.

Meč koji je privlačio vjerojatno najviše pažnje među fanovima borilačkih sportova, jeste onaj između Marcusa ''Bucheche'' Almeide (2-0-0) i Korejca Ji Won Kanga (5-1-0). ''Buchecha'' je legendarni majstor BJJ-a te osvajač brojnih najprestižnijih odličja u BJJ-u. Mnogi ga vide kao jednog od najboljih u povijesti tog sporta, no njegova preokupacija sada je MMA. U rujnu ove godine, debitirao je savladavši Andersona ''Braddocka'' Silvu sumbissionom u prvoj rundi. Puno drukčije nije bilo niti jučer.

31-godišnji Brazilac pobijedio je vrlo opasnog Korejca Won Kanga, također submissionom u prvoj rundi. Ugušio je ''Buchecha'' svog protivnika RNC-om, sredinom prve runde. Ji Won Kang pretrpio je prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri, a inače, radi se o borcu koji je ranije ove godine nokautirao Amira Aliakbarija. Kang je zapravo nokautirao sve svoje dosadašnje protivnike u prvoj rundi, ali Marcus ''Buchecha'' bio mu je prevelik zalogaj. Brazilski teškaš pokazuje kako će i u MMA-u imati puno toga za reći.

Ipak, potez večeri pripada Saygidu Guseynu Arslanalievu (9-2-0). 27-godišnji Dagestanac s turskom putovnicom, brutalno je nokautirao Timofeyja Nastyukhina (14-6-0) početkom treće runde. Inače, radi se o revanšu dvojice sjajnih ONE-ovih boraca, a turski borac slavio je nokautom i 2018. godine, no tada u prvoj rundi. Inače, ovo je prvi meč ''Dagija'' Arslanalieva još od 2019. godine i poraza od Christiana Leeja u meču za prvaka lake kategorije (-77 kg). Timofey Nastyukhin s druge strane upisao je drugi poraz zaredom. Nakon već spomenutog Leeja, sada ga je pobijedio i Arslanaliev. Inače, 32-godišnji Rus, 2019. godine nokautirao je Eddieja Alvareza, bivšeg UFC-ovog prvaka lake kategorije.

Kompletne rezultate jučerašnje ONE Championship: Winter Warriors priredbe, pročitajte pri dnu teksta.

ONE Championship: Winter Warriors - rezultati:

Kickboxing:

Regian Eersel def. Islam Murtazaev via podijeljena sudačka odluka

Hiroki Akimoto def. Qui Jianliang via jednoglasna sudačka odluka

MMA:

Stamp Fairtex def. Ritu Phogat via submission (poluga na ruci) – R2, 2:14

Saygid Guseyn Arslanaliev def. Timofey Nastyukhin via TKO – R3, 0:49

Marcus Almeida def. Ji Won Kang via submission (RNC) – R1, 2:27

Yuya Wakamatsu def. Yong Hu via jednoglasna sudačka odluka

Linker
19. travanj 2024 21:02