Ostalo

(VIDEO) Održano vaganje za Bellatorovu priredbu predvođenu polufinalima poluteškaškog turnira

Ryan Bader i Corey Anderson
 screenshot (YouTube, Bellator)
Druga najveća svjetska promocija ovim je programom udarila izravnu konkurenciju UFC-u

Bellator 268 jedna je od rijetkih priredbi te promocije koja se neće održati u noći s petka na subotu, nego sa subote na nedjelju. I to u vikendu kad UFC također ima Fight Night na programu. Neće Bellator konkurirati izravno terminom, budući da će njihov uvodni program krenuti onda kad UFC-u krene glavni, ali zato će njihov glavni krenuti čim završi UFC. Oni koji nisu toliki hardcore fanovi da bi pratili obje priredbe vjerojatno će birati, a Bellator vjeruje kako ima više za ponuditi nego što nudi UFC priredba koju predvode Norma Dumont i Aspen Ladd.

Bellator prije svega ima ponuditi polufinalne borbe poluteškaškog turnira. Program tako predvodi prvak Vadim Nemkov, koji će se boriti protiv Juliusa Anglickasa. Trebala je ovo biti puno atraktivnija borba, budući da je protivnik trebao biti Anthony Johnson. On je zbog bolesti bio prisiljen napustiti turnir pa je hrabri Litavac preuzeo njegovo mjesto. U borbu će Nemkov ući s pojasom, ambicijom za mjesto u finalu, ali i kao veliki favorit po mišljenju bookmakera.

Drugo polufinale donosi sudar bivših UFC članova Ryana Badera i Coreya Andersona. Bader je u turnir ušao s ambicijom osvetiti poraz od Nemkova i vratiti pojas, a ta borba mogla bi se dogoditi u finalu. Posao mu je sve samo ne lak, budući da protiv sebe ima donedavno jednog od kandidata za UFC naslov, koji je svoju karijeru odlučio usmjeriti u drugom pravcu.

Oni su uspješno odradili vaganje te sučeljavanje nakon njega, kao i ostali sudionici priredbe. Na glavnom programu iste nalaze se još dvije borbe. Benson Henderson borit će se protiv Brenta Primusa, a pobjednik međusobne borbe bivšeg UFC i Bellator prvaka trebao bi postati idući izazivač. Program otvara borba Henryja Corralesa i Vladyslava Parubchenka.

Linker
23. travanj 2024 10:01