Ostalo

(VIDEO) ‘Potukao bih se i s Mikeom Tysonom do smrti!‘: Furyjev otac prijetio je Jakeu Paulu

John Fury

 Screenshot (twitter, Michael Benson)
John Fury silno je bijesan na Jakea Paula i želi se fizički obračunati s njim

Rivalstvo Tommyja Furyja i Jakea Paula jedno je od žustrijih u svijetu ‘‘celebrity‘‘ boksa. Tommy Fury polubrat je Tysona Furyja, također je boksač, ali slavu je postigao sudjelujući u Love Island reality showu. Jake Paul s druge strane je YouTuber koji također gradi boksačku karijeru.

Njih dvojica dvaput su imali zakazan meč, ali oba put Tommy Fury bio je razlog otkazivanja tih mečeva. Prvi put se ozlijedio i otkazao je nastup, a ljetos je njihov meč otpao jer je Tommyju bio zabranjen ulazak u SAD (više o razlozima zabrane možete pročitati OVDJE).

Dok su ti mečevi još bili u igri, nerijetko bi se Jake Paul upustio u verbalnu raspravu s Johnom Furyjem, ocem Tysona i Tommyja Furyja. John je poznat kao vrlo temperamentna, ali i nasilna osoba s kojom se ne treba upuštati u sukobe.

57-godišnji John imao je podosta problema sa zakonom. Radi se o čovjeku koji je također bio boksač, a prema svojim navodima ima na stotine boksačkih mečeva bez rukavica (‘bare knuckle‘). Odradio je i 13 profesionalnih boksačkih mečeva (8-4-1), ali nije izgradio naročito uspješnu karijeru.

2011. godine osuđen je jer je iskopao osobi oko u fizičkom sukobu, a dodijeljena mu je zatvorska kazna u trajanju od 11 godina. 2015. godine pušten je na slobodu.

‘‘Slušaj, nakon što te Tommy nokautira, presavit će tvoju djevojku i odradit će ju poput psa, pred tobom. Iskreno ti govorim što te čeka. Ti si glupan.‘‘, rekao je Fury jednom prigodom Jakeu Paulu, a Jake mu je u 11. mjesecu prošle godine uzvratio.

‘‘Zato i jesi samac, starče. Nikog nije briga za Johna Furyja. Nikad ništa nisi postigao, apsolutno nikad u svom životu. Živiš na grbači svojih sinova.‘‘

Radilo se o konferenciji za medije u sklopu meča koji su trebali odraditi Tommy Fury i Jake, a John se jako naljutio na gore citiranu Jakeovu konstataciju.

‘‘Reći ću ti kako stoje stvari. Ti ne bi htio upoznati ovog starca. Možeš zahvaliti svojim sretnim zvijezdama što imam zabranu doći u tvoju državu, zato što bih te išamario. Ti si nedovoljno muškarac da bi uopće stao ispred mene. Presavio bih te preko svog koljena, a onda bih te ispljuskao kao petogodišnjaka.‘‘, dodao je Fury.

Svima je bilo očito kako nije pametno imati Jakea Paula i Johna Furyja u blizini jedan drugog, ali to se dogodilo sinoć u Dubaiju. Floyd Mayweather boksao je protiv YouTubera Dejija, a nešto ranije boksao je i Tommy Fury protiv Rollyja Lamberta u egzibiciji bez pobjednika.

Neposredno nakon završetka meča, John Fury našao se u ringu, a Jake Paul sjedio je u prvim redovima do ringa. Otac Tysona Furyja pokušavao je doći do sukoba s Jakeom. John je svukao majicu sa sebe i više osoba moralo ga je smirivati i spriječiti da izađe iz ringa.

‘‘Spusti mikrofon i gledaj me u oči. Ja bih se potukao i s Mikeom Tysonom do smrti!‘‘, neke su od riječi Johna Furyja, dok je Jake Paul stajao u blizini ringa i promatrao pobješnjelog Johna Furyja.

Što dodati, osim da John Fury ima očitih problema sa samokontrolom kad su nasilni ispadi u pitanju, a Jake Paul jednostavno uživa provocirajući. Nema sumnje da ćemo jednog dana ipak gledati Tommyja Furyja i Jakea Paula u ringu.

Linker
25. travanj 2024 18:10