Ostalo

(VIDEO) Sin legendarnog Wanderleija Silve uspješno debitirao u MMA-u: Slavio je prekidom u prvoj rundi

Wanderlei Silva i Thor Silva

 Instagram (thor Silva)
19-godišnji Brazilac odradio je svoj prvi amaterski MMA meč

Na sinoć održanoj Fight Music Show 2 priredbi u brazilskoj Curitibi, izuzev pobjede Cris Cyborg u boksačkom debiju, publika je mogla svjedočiti i pobjedi Thora Silve, amaterskog MMA borca koji također dolazi iz Curitibe, a sinoć je odradio svoj amaterski MMA debi.

Ali po čemu je poseban taj Thor Silva ako se radi o amaterskom borcu bez profesionalnih nastupa u dosadašnjoj karijeri. Radi se o 19-godišnjem sinu legendarnog Wanderleija Silve. Christian Marcello, dugogodišnji trener Wanderleija Silve proteklog mjeseca pričao je o Thoru Silvi u hvalospjevima.

‘‘On ima Wanderleijevo srce i DNA, ali taj dečko posjeduje moderne MMA vještine u sebi. Agresivan je poput Wanderleija, ali kompletniji. Jako je pametan dečko.‘‘, rekao je Marcello o mladom i talentiranom Thoru.

Thor je u petom mjesecu odradio amaterski kickboksački nastup i slavio je jednoglasnom odlukom u meču protiv Gabriela Ferreire. Sinoć je dobio priliku odraditi amaterski nastup, a protivnik mu je bio Gabriel Bonfim, također borac bez profesionalnog iskustva.

Sin legendarnog Wanda jako brzo je odveo borbu u parter ‘‘single-leg‘‘ rušenjem, a posao je dovršio ‘‘ground and poundom‘‘ iz ‘‘full mount‘‘ pozicije. Dvije minute i 13 sekundi trebao je mladi Thor da dođe do pobjede u ovom meču.

Mladi Silva tek je na samom početku svoje karijere i puno je posla do nekih većih rezultata. Činjenica da je sin Wanderleija Silve otvarat će mu mnoga vrata, ali Thor će na kraju krajeva morati opravdati očekivanja i neće se uvijek moći oslanjati na svoje prezime i oca. Međutim, ako je imalo ratoboran i talentiran kao njegov otac, ne sumnjamo da će napraviti lijepu karijeru.

Linker
23. travanj 2024 05:20