Ostalo

(VIDEO) Šok u američkoj MMA promociji: Borac usred borbe primijetio da je ostao bez prsta!

 screenshot (Twitter)
Do bizarne, vrlo ružne te u prvom trenutku šokantne ozljede došlo je jučer na CFFC MMA priredbi

Vrlo dobra američka MMA promocija, Cage Fury Fighting Championship, održala je jučer svoju novu priredbu, a jedna od borbi na programu bio je duel srednje kategorije između bivšeg olimpijca Khetaga Plieva i Devina Goodalea. Ova borba, ujedno "co-main event" CFFC 94 priredbe završila je zapravo vrlo bizarno. Naime, borba je prekinuta u trenucima između druge i treće runde, kad je Pliev u kutu primijetio da mu nedostaje gornji dio prstenjaka lijeve ruke.

Šok je zavladao među prisutnima, ali i među službenim komentatorima, Johnom Morganom i CM Punkom, koji nisu mogli vjerovati što se upravo dogodilo. U kavez je ušla liječnička služba koja je prekinula borbu, nakon čega su Plieva uputili liječniku te je započela potraga za prstom koji je mogao biti bilo gdje unutar borilišta ili same dvorane.

Tijekom potrage za prstom, u koji je bila uključena i sva prisutna publika, otkriveno je kako je gornji dio prsta ostao u rukavici, odnosno dijelu gdje prisutni, u neočekivanog šoku unutar kojeg su se našli, prvobitno nisu pogledali. Trenutno nije poznato u kojem dijelu akcijom pretrpane borbe je do incidenta došlo. Koliko je ozljeda bila ozbiljna najbolje možemo vidjeti iz fotografije koju je objavio predsjednik promocije, Robert Haydak, koji je u prvi trenutak mislio da je riječ o prvotravanjskoj šali. Nju naravno nećemo podijeliti, ali svoju znatiželju možete utažiti OVDJE.

Srećom, sve je na kraju prošlo dobro. Do takve informacije je došao Marc Raimondi s MMA Fightinga, koji je razgovarao s Plievim, a koji mu je otkrio kako je unatoč ozljedi htio nastaviti borbu te da mu je zapravo najviše žao što je ona prekinuta. Raimondi je došao i do fotografije na kojoj vidimo kako su liječnici uspješno odradili svoj posao te da je prst ponovno na svom mjestu.

Ovo je prvi incident slične prirode kakvog se možemo sjetiti, a okolnosti koje su dovele do njega bit će poznate nakon što se kroz analizu borbe dođe do zaključka u kojem se trenutku gornji dio prsta doslovno odlomio od ostatka. Trenutno je najvažnije da je sve prošlo dobro te se očekuje da će se 37-godišnji borac u potpunosti oporaviti.

Linker
17. svibanj 2024 03:46