Ostalo

(VIDEO) Sve je započelo nevjerojatnim rušenjem: Pogledajte kako je Khalidov demolirao Pudzianowskog

Mamed Khalidov (desno) baca Mariusza Pudzianowskog

 Screenshot (twitter, Ksw)
Legendarni Mamed Khalidov pokazao je kako je razlika u vještini između njega i Pudza ipak ogromna

Vještina je pobijedila snagu i to uvjerljivo na sinoćnjem KSW 77 eventu. Poljska organizacija označila je meč između Mameda Khalidova (36-8-2) i Mariusza Pudzianowskog (17-8, 1 NC) kao najveći u povijesti svoje organizacije, a zapravo se radilo o obračunu dvojice najvećih zvijezda ove organizacije.

Pudzianowski je na vaganju bio gotovo 25 kilograma teži od Khalidova koji je većinu svoje karijere proveo u srednjoj i u poluteškoj kategoriji. Unatoč tome, KSW često Pudzianowskom ugovara ovakve ‘‘cirkus‘‘ mečeve, a sredinom godine Pudzianowski je nokautirao Michala Materlu, također borca koji inače nastupa u srednjoj kategoriji.

Tada je Mariusz dokazao da se može nositi s vještijim borcima koji su fizički osjetno slabiji od njega i zbog toga su mu čak i kladionice davale dobru šansu da porazi legendarnog borca poput Khalidova. Koeficijent na pobjedu Khalidova iznosio je 1,70 (Fortuna), dok je 2,15 bila kvota na pobjedu Pudzianowskog.

Borba na kraju uopće nije bila kompetentna i Khalidov je slavio nakon nešto manje od dvije minute (1:54). Jedan od najvećih boraca u povijesti KSW-a lakoćom je neutralizirao svaku potencijalnu prednost Pudzianowskog, a posebno impresivno bilo je rušenje Khalidova nakon ‘‘body locka‘‘. Lakoćom je Mamed bacio gotovo 25 kilograma težeg protivnika, a onda kad se borba odvela u parter, bio je to početak kraja za Pudzianowskog.

Khalidov je dominirao, došao je do kontrole leđa i udarcima je prisilio Pudzianowskog na tapkanje. Cijela sekvenca od sjajnog bacanja Khalidova pa do pobjede tehničkim nokautom, uistinu je vrijedna pažnje i morate ju pogledati ukoliko već niste.

42-godišnji Mamed uspješno se vratio u kavez nakon što je prije točno godinu dana brutalno nokautiran od strane našeg Roberta Soldića. Pudzianowski je upisao prvi poraz nakon trećeg mjeseca 2019. godine, a do sinoć je bio u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Mamed Khalidov ipak se pokazao prevelikim zalogajem za nekoć najsnažnijeg ‘‘strongmana‘‘ na svijetu (peterostruki svjetski prvak u World‘s Strongest Man natjecanju).

Linker
11. svibanj 2024 13:16