Ostalo

Yoel Romero najavio osvajanje titule u srednjoj kategoriji: ‘Poluteška može predahnuti, vraćam se u srednju‘

  Yoel  Romero  

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Želi još jednom napasti pojas srednje kategorije

Nakon sjajnog nokauta protiv Melvina Manhoefa i sada već druge pobjede zaredom u Bellatoru nakon poraza u debiju, Kubanac se namjerava vratiti tamo gdje je imao najbolje performance, u srednju kategoriju. Titulu srednje kategorije u Bellatoru trenutno drži Johnny Eblen nakon što ju je prije točno tri mjesec preoteo Gegardu Mousasiju.

"Za sve one u poluteškoj kategoriji, možete se opustiti, sada slijedi povratak u srednju. Sada ćemo konzumirati ono što smo skuhali, a to je napad na pojas srednje kategorije." - izjavio je Romero na konferenciji za novinare nakon borbe.

"Ako se moje želje za napadom na pojas srednje kategorije ostvare, htio bih to učiniti ovdje u Europi. Fanovi ovdje su stvarno fantastični. Sva ta toplina kao da te zove na borbu, a cijeli doživljaj te tjera da daš svoj maksimum za fanove." - zaključio je Kubanac.

Kubanskom borcu trenutno je 45 godina i nema još puno borbi ispred sebe, a želi se okušati i protiv prvaka u srednjoj kategoriji Johnnyja Eblena. Već je jednom spominjao kako bi se spustio u srednju kategoriju i borio protiv tadašnjeg prvaka Mousassija, a kao jedini uvjet tada je naveo da ta borba bude za pojas.

Romero je imao dva puta priliku za napad na UFC titulu u srednjoj kategoriji, a u tome su ga zaustavili Robert Whittaker i Israel Adesanya. U svakoj od tih borbi izgubio je za dlaku, a slično mu se dogodilo i u prvoj borbi za Bellator. Tamo ga je prošle godine dočekao Phil Davis koji ga je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. Trenutno je u nizu od dvije pobjede koje su stigle nakon četiri uzastopna poraza. Hoćemo li Romera još jednom gledati u utrci za pojas predstoji nam za vidjeti, a sada nakon dvije uzastopne pobjede taj scenarij je sve izgledniji.

Linker
16. travanj 2024 15:38