Regija

Aleksandar Rakić jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Thiaga Santosa

Aleksandar Rakić
 Screenshot (youtube, Ufc)
Nakon 15 minuta ponešto pasivnije borbe, Aleksandar Rakić došao je do svoje najvažnije pobjede

Borba Rakića i Santosa prije svega je razočarala sve one koji su očekivali gomilu akcije, ali je isto tako napravila težak posao za suce. Kroz 15 minuta ovog okršaja nije viđeno puno akcije, a ono što je viđeno je nudilo ponešto u korist oba borca. Dojam je kako je na kraju slavio aktivniji borac, koji je pokušao napraviti više te koji je kombinirao s raznim tehnikama.

Odmah na početku moglo se zaključiti kako će ovaj dvojac igrati na kartu čekanja grešaka protivnika, bez prevelikih pritisaka prema naprijed i nepotrebne agresivnosti. No, Rakić je ipak bio ponešto aktivniji, uz dodatak da je kombinirao boksačke tehnike s udarcima nogama, kojima je pokušao oštetiti Santosova koljena i automatski time oslabiti njegovo najjače oružje. Dobro je to izgledalo, iako je Brazilac par puta dočekao priliku za dobro pogoditi iz kontre. Rakić je prvu rundu svakako više radio i može se reći da je vodio borbu u dobrom smjeru.

Slično se nastavila i druga runda, sve do sredine, kad je došlo do klinča. Rakić se tu također dobro snalazi i opušteno kontrolira situaciju otprilike jednu minutu. Nije previše toga viđeno do same završnice, kad Rakić pogađa najbolji udarac u borbi do tada i time vjerojatno osigurava bodove. Treća je runda donijela tek nešto više akcije, ali nikako dovoljno da bi moglo doći do bilo kakvog pomaka prema eventualnom prekidu. Rakić je ovog puta krenuo u rušenje, no Maretta to brani i na izlasku iz istog pogađa nekoliko udaraca laktom. Ipak, završio je srpski borac ponovno kvalitetnije i razlogom se mogao nadati sudačkoj odluci u svoju korist.

No, i dalje nije mogao biti siguran u to sve dok suci nisu objavili odluku. A ona je bila jednoglasna u korist "Rocketa", gdje mu je jedan sudac dao sve tri runde, a preostala dvojica po dvije.

Rakić je ovim putem došao do najveće pobjede karijere, no sam nastup mu ne bi trebao davati nikakvu nadu da će možda preskočiti Glovera Teixeiru po pitanju idućeg izazivača. On će trebati gledati prema nekim drugim borbama iz vrha kategorije i tu tražiti svog idućeg protivnika. Prije svega se tu misli na borbu Reyesa i Prochazke.

Linker
22. travanj 2024 23:09