Regija

Alen Babić najavio: ‘Nakon ove borbe, idem po titulu u bridger kategoriji!‘

Alen Babić

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Ponajbolji hrvatski boksač iduće godine napravit će određene promjene ka pristupu mečevima

Prije dva dana Alen Babić podijelio je informaciju kako uskoro ponovno nastupa. ''Savage'' će ući u ring 18. prosinca i to će biti njegov četvrti nastup ove godine. Ako uzmemo u obzir da Babić prvom polovicom godine nije nastupao zbog ozljede ramena, radi se o izuzetno visokoj frekvenciji nastupa u drugom dijelu 2021. godine.

Protivnik trenutno nije poznat, no meč će se održati u Manchester Areni. Mjesec dana prošlo je od Babićeve pobjede protiv Moline, a ''Savageu'' je ponuda za idući meč došla pomalo iznenađujuće. Samo 20 dana ranije dobio je ponudu, no Babić niti sekunde nije razmišljao, jer njegova je filozofija boksa da borci uvijek moraju biti spremni.

''Zanimljivo je kako govore da netko uskače na 'short notice' protiv 'Savagea'. Kako bi moglo biti više vremena, kad čak ni ja sam ne znam kad se borim? Upravo sam saznao neki dan, dakle 20 dana ranije (uskačem u meč). U tome je tajna, morate biti spremni svakog dana od 0 do 24 i dvaput nedjeljom. Volim taj kaotični raspored.'', napisao je Babić u objavi na svom Instagram profilu.

Ipak, čini se kako će Babić iduće godine malo opreznije birati mečeve jer ambicije su sve veće. Naime, ''Savage'' se nada borbi za pojas bridger kategorije (bridgerweight). Radi se o kategoriji, koju su smjestili između lakoteške (cruisera) i teške kategorije, a njena težinska granica je 101.6 kilograma. Kategorija je implementirana od strane WBC-a, a Kolumbijac Oscar Rivas (28-1-0, 19 KO) prvak je te kategorije. Alen Babić trećerangirani je borac prema WBC-ovoj ljestvici te ima dobre preference za napasti taj pojas iduće godine.

''Neće više biti tako. Nakon ovog meča, idem po titulu u bridger kategoriji. Sve će biti isplanirano. Falit će mi ovaj period u kojem je sve započelo s dvije uzastopne borbe, u razmaku od četiri dana pa sve do ovog 'short noticea'. Moj tim činio je nemoguće stvari i pružili su mi svaku moguću priliku. Zgrabio sam te prilike i krvario sam za njih. Ovom borbom završava zagrijavanje, podižemo uloge u 2022. godini. Zatvorimo 2021. sa stilom. 10-0 i deseti nokaut stižu 18. prosinca u Manchester Arena. Idemo!'', dodao je ''Savage'' putem Instagrama.

Linker
20. travanj 2024 05:08