Regija

Alen Babić prepoznao gdje je pogriješio: ‘Ego me preuzeo, ‘Savage‘ ide na spavanje‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Neporaženi hrvatski boksač tvrdi kako je bio neprepoznatljiv u posljednja tri nastupa

Čak četiri meča odradio je Alen Babić (10-0-0, 10 KO) u periodu od sredine šestog mjeseca 2021. godine pa sve do kraja spomenute godine. Radi se o izuzetno aktivnom boksaču, no u posljednjem meču, vidjelo se da ''Savage'' nije na uobičajenoj razini.

Ne naročito poznati David Spilmont, namučio je Babića, a u jednom trenutku borbe, vidno je i uzdrmao našeg boksača. Najavio je Alen nokaut u prve tri runde, no na prekid se čekalo sve do šeste runde. Sam Babić djelovao je nekako drukčije, umorno i iscrpljeno. Pričao je hrvatski boksač kako više neće prihvaćati borbe na ''short notice'' i kako 2022. godina donosi puno ozbiljniju priču.

Odlučio se Babić napokon i odmoriti, a njegovi pratitelji putem Instagrama, mogli su popratiti njegovu borbu s vlastitim tijelom koje prema njegovim navodima, jednostavno ne želi trenirati. Dakle, kad se sve sabere, očito nešto nije bilo kao inače kod našeg boksača, a statusom na Facebooku, to je potvrdio i on sam.

''Od zadnjeg meča previše je bilo svega. Previše medija, bombastičnih naslova i mojih izgovora. Nakon razgovora s čovjekom koji me najviše naučio, vjerovao u mene kada nitko nije i u mnogim stvarima zamjenik je mog oca kojeg nikad nije ni bilo, shvatio sam da me ego preuzeo. Zadnja tri meča ne prepoznajem sebe i imam konstantni pritisak u glavi da nešto moram. Nekako sam uskočio na brzi vlak i prestao uživati u svakodnevnom treningu, a to je nešto što mi je nekad predstavljalo sve - živjeti i raditi ono što najviše volim, a to je trening. Najviše je patio moj boks kojeg znam puno puta više nego sto pokazujem zadnjih par mečeva. Treba biti velik i priznati, pa eto, zajebo sam. Jedva čekam sutrašnji trening u 17h. 'Savage' ide na spavanje, Alen preuzima. Nadam se mirnom snu napokon.'', napisao je Alen putem Facebooka.

Dobra je stvar da je Babić uspio prepoznati što ga je kočilo te je spreman na promjene. Reagirao je na vrijeme, još uvijek je neporažen i s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti što 2022. godina nosi za njega. Plan je napasti pojas u bridgerweight kategoriji, a to bi zasigurno bila kruna njegove dosadašnje karijere.

Linker
24. travanj 2024 04:27