Regija

Alen Babić prepričao susret sa Hrgovićem: ‘Poželio mi je sreću na meču, volio bih da zakopamo ratnu sjekiru‘

Alen Babić, Filip Hrgović

 Damir Krajac/cropix | Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Izgleda kako ćemo velike rivale uskoro gledati u sasvim drugom svijetlu

U sinoćnjem gostovanju na Podcast Inkubatoru Alen Babić je prepričao događaj o kojem se nedavno pisalo kada su se dva boksača susrela prvo na aerodromu, a zatim i u avionu. U posljednje vrijeme sve je manje tenzija među dvojicom ljutitih rivala, a kako stvari sada stoje izgleda da čak postoji mogućnost zakopavanja ratne sjekire.

"Na istom letu smo bili. Ja gledam mobitel i vidim slike s Hrgom u pozadini. Čekali smo avion, ja tu, on tamo. Gleda on mene, gledam ja njega. On se digne i krene prema meni, a meni u glavi daj nemoj sad... I kaže mi kao 'Sretno na meču'. Svaka čast, baš mi je bilo drago. Ja bih volio da mi zakopamo tu ratnu sjekiru na neki način. Nećemo nikad biti prijatelji, ali neko stanje hladnog rata bi mogli imati."

image

Alen Babić, Filip Hrgović

Screenshot(Instagram Story, Alen Babić)

Hrga je ovom lijepom gestom stvarno ispao gospodin, a Alen to itekako zna cijeniti. Lijepo je vidjeti za promjenu da se najbolji hrvatski boksači i bivši klupski kolege respektiraju. U nedavnom intervjuu Alen je također Hrgoviću izrazio sućut zbog smrti oca te mu poželio brzi povratak borbama. Kako Alen i sam kaže, možda ih nikada nećemo vidjeti kao prijatelje, ali međusobni respekt među vrhunskim boksačima i sunarodnjacima bi svakako bilo lijepo za vidjeti.

"Dobro je prošlo to, bili smo i u avionu zajedno. Bilo je klimanja glavom, bilo je "cool", hladni rat."

Hrgović se vratio treninzima, ali još se ne zna hoće li mu idući protivnik biti Zhilei Zhang ili netko drugi. Babić s druge strane ne želi čekati Oscara Rivasa te će vjerojatno u međuvremenu odraditi još jedan meč.

Linker
23. travanj 2024 22:09