Regija

Analiza Igora Pokrajca: ‘Stipe je sam ovo dopustio jer zapravo nije radio - ništa‘

Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Na ovakav način kako se Stipe sada borio, mislim da bi Ngannou bio opasan i u 5. rundi‘

"Još smo malo možda pod dojmom onog što se dogodilo u nedjelju ujutro, ali čista i sasvim zaslužena pobjeda Ngannoua", u startu će naš bivši UFC borac, Zagrepčanin Igor Pokrajac u svom osvrtu na nedjeljni meč i pobjedu kojom je Francis Ngannou u Las Vegasu preuzeo titulu od Stipe Miočića.

"Stipe je sam dopustio da dođe do ovoga jer nije radio zapravo... ništa. Bio sam uvjeren kada je 'skinuo' kilograme, da je to učinio zato da bude brži, ulazi i izlazi, kombinira s rušenjem, ali od toga kao da je odustao. Odustao od hrvanja. Stao je zapravo kao glineni golub, a znao sam kada ga Ngannou pogodi sa samo jednim čistim udarcem, to će biti kraj."

image
Igor Pokrajac
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Ngannou je učinio upravo ono što su mnogi MMA stručnjaci i predviđali, a to je da on najviše ima šanse za pobjedu ako borbu završi u prve dvije runde. No, pokazao je i još nešto. Puno taktičke stege, mirnoće.

"Na ovakav način kako se Stipe sada borio, mislim da bi Ngannou bio opasan i u 5. rundi. Nije bilo nikakvog Stipinog pritiska, a Ngannou je sam dobro rekao prije i nakon ove borbe, kada je i što najviše naučio. Baš u onom porazu od Miočića 2018. Sada je bio smiren, opušten, nije srljao. To je njegov najveći napredak, a on uvijek ima čime nanijeti štetu", drži Pokrajac, te se na kraju dotaknuo u konačnici budućnosti. Koliko Ngannoua, toliko i Miočića.

Ngannou sad čeka Jonesa

"Mislim da je UFC sada konačno došao do mogućnosti ostvarenja onog što dugo najavljuju, borbe u Francuskoj. Sada imaju s kim. Druga im je prilika u Africi gdje UFC sada ima tri prvaka. Sve im to omogućuje Ngannou. To bi mogao biti neki novi 'Rumble in the jungle', ali puno većih razmjera. Da ne govorimo da bi neki budući mogući meč Ngannou - Jones mogao postaviti PPV rekord."

Drugim riječima, divovski slapovi dolara su na rubu prelijevanja iznova u UFC-ovu blagajnu. Nešto što im Stipe Miočić više ne bi donio.

"Što se Stipe tiče, da ode danas, on je najveći teškaš u povijesti UFC-a. Nema se kome što dokazivati. Ima svoj posao u kojem uživa, svoj klub, obitelj. Moguće je jasno da se nakon odmora i promišljanja Stipe ipak odluči za još koju borbu, ali sad hoće li se opet odlučiti za takve tenzije. Treba njemu dati prostora da on to sam odluči", zaključio je Igor Pokrajac.

Slučajno, simbolički ili kako već, ali zanimljiv je i jedan podatak iz Hrvatske. U petak navečer, na jednoj domaćoj TV postaji emitiran je akcijski film u kojoj epizodnu ulogu tumači Stipe Miočić. Uloga je stvarno bila kratka. Bruce Willis ga je bacio s krova zgrade. Tako je to zamišljeno u Holywoodu. Tridesetak sati kasnije u Nevadi je Stipe bačen na pod oktogona.

Linker
03. svibanj 2024 03:44