Regija

Ante Delija rekao da je ponosan što donosi titulu u Hrvatsku: ‘To je velika stvar za hrvatski MMA‘

 Ante Delija

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jučer je svladao Scheffela u prvoj rundi i osvojio PFL-ov turnir

Ante Delija jučer je osvojio PFL-ov turnir i glavnu nagradu od milijun dolara, a u drugom meču protiv Matheusa Scheffela pokazao je da je uistinu puno kvalitetniji borac te da je zasluženo i osvojio ovaj turnir. Nokautirao ga je Ante u prvoj rundi što je još brže nego u njihovom susretu u prvom kolu kada je isto učinio u drugoj rundi.

Borbu je Ante otvorio s nekoliko direkata te je tjerao Scheffela na povlačenje prema žici. Scheffel je vraćao direktima i nekoliko lijevih krošea, ali Antin desni direkt je uzdrmao Brazilca. Delija je ušao u ‘‘double leg‘‘ ali Scheffel je obranio i otišao leđima na žicu, te je Ante bio u dominantnoj poziciji u klinču. Nakon što su se razdvojili Ante je pogodio lijevi kroše koji je opet uzdrmao Scheffela, a serijom udaraca uz žicu završio je Scheffela.

Nakon borbe Ante je rekao kako je ponosan što je odnio PFL-ov pojas u Hrvatsku:

‘‘Mislim da je to velika stvar za hrvatski MMA. Ponosan sam što donosim ovaj pojas u Hrvatsku, ovo je američki pojas i znači mi puno. To (borba protiv Cappelozze) je bilo veliko iskustvo za mene prošle godine, veliki rat. Sazrio sam kao borac nakon poraza prošle godine, a bio sam na 60 posto tad tako da sam nadodao još 40 posto ove godine. Sad sam sa 100 posto uzeo titulu‘‘, rekao je Ante na press konferenciji nakon borbe.

Ovo je itekako velika stvar za domaću MMA scenu, a ako je itko zaslužio sve ovo, onda je to definitivno Ante.

Linker
19. travanj 2024 04:17