Regija

Antun Račić: ‘Obećali su mi borbu za pojas, ali čini se kako Przybysz želi malo duže biti prvak‘

Antun Račić
 screenshot (YouTube, KSW)
Bivši KSW-ov prvak bez puno razmišljanja prihvatio je svoj trenutni status

Antun Račić ovog će se vikenda boriti po prvi put otkako je ostao bez pojasa KSW prvaka bantam kategorije. Budući da ga je Sebastian Przybysz savladao u sjajnoj borbi na pet rundi, jednoj od najboljih borbi u povijesti poljske promocije, očekivao je kako će odmah dobiti priliku titulu kroz revanš vratiti. To se ipak neće odmah dogoditi.

"Ovo je moj posao i ništa se ne mijenja. Poput vojnika sam. Menadžer me nazvao i rekao mi da se neću boriti za titulu nego da ću odraditi jednu borbu prije toga. Tako da sam to prihvatio i odradit ću", rekao je Račić poljskim medijima nakon službenog vaganja za KSW 63 priredbu, odgovorivši i na pitanje kakav je osjećaj biti bez titule:

"Ne znam kako to objasniti. Nedostaje mi moj pojas, ali sretan sam što sam sudjelovao u jednoj od najboljih borbi u povijesti KSW-a. Ovo je sport gdje nekad moraš izgubiti, a kad izgubiš onda trebaš pokušati na račun toga napredovati."

Pred borbu protiv Jakuba Wiklacza upitan je hoće li ubuduće tražiti borbu poput posljednje, koja se po faktoru uzbuđenja itekako razlikovala od Antunovih ranijih borbi.

"To je teško pitanje jer sam netko tko pokušava svakoga usrećiti. Samog sebe pa tako i druge ljude. Pokušat ću ovu borbu napraviti zabavnom za svakoga, ali najvažnije je pobijediti. Ako vidim priliku za nešto više, to ću napraviti. U budućnosti svakako obećavam kako ću se izgraditi na račun one borbe", pokušao je pronaći pravi odgovor.

Još je kratko dodao nešto o prvaku i novoj prilici da on ponovno dođe do tog statusa.

"Bio sam razočaran jer su mi rekli da ću se boriti za titulu, no najvažnije mi je boriti se. Ne znam zašto se ne borim odmah za naslov, možda Przybysz želi što dulje biti prvak. Nisam iznenađen. Ja dolazim i vratit ću taj pojas u svoje vlasništvo", potvrdio je namjere.

Pobjeda protiv Wiklacza odvodi ga u treću borbu protiv Przybysza, za kojeg se čini da prije toga neće braniti titulu.

Linker
18. svibanj 2024 01:47