Regija

Babić objavio datum povratka, no problema ne nedostaje: ‘Ne mogu shvatiti da odbijaju ovakve ponude‘

Alen Babić
 Fight Site
‘Nitko mi nije davao šanse da ću se vratiti prije predviđenih osam mjeseci rehabilitacije‘

Povratak Alena Babića (6-0) u boksački ring mogli bismo gledati već 12. lipnja za kada je zakazana jedna priredba u Newcastleu, no ime protivnika koji bi ga mogao dočekati u njegovom sedmom profesionalnom meču još uvijek se ne zna. I tu dolazimo do problema...

Hrvatski boksački profesionalac iz BK Leonardo uspješno se oporavio od operacije desnog ramena, čak i puno brže od očekivanja, što nas je dovelo do toga da se na njegovom novom nastupu počelo raditi dosta ubrzano.

'The Savage' već 20-ak dana zna za mogući meč u Newcastleu, ali dostojnog protivnika nikako da mu nađu. Navodno je Alena odbilo već 10-ak boksača, a cijela ta situacija, kakvoj često znamo svjedočiti u današnjem boksu, dosta ga je razočarala zbog čega se i podužom porukom obratio svojim fanovima.

Babićevu objavu s Facebooka prenosimo vam u nastavku članka:

"Dragi moji, obećao sam da ćete biti upoznati sa svime sto se događa u mojoj karijeri jer na kraju krajeva, ovo je sport za gledatelje! Na mojem sljedećem meču se radi ubrzano zato što mi jednostavno nitko nije davao šanse da ću se vratiti prije predviđenih osam mjeseci rehabilitacije.

Iako sam uporno tvrdio da sam već nakon tri mjeseca bio u teškom sparingu i zadnjim fazama oporavka, nitko mi nije vjerovao. Doslovno sam morao slati snimke sparinga Dillianu (Whyteu) i Eddie Hearnu kako bi pokušao dočarati snagu operiranog ramena. Napokon su shvatili da sam prepolovio vrijeme oporavka te se bacili na posao 'vraćanja Savagea'. 12. lipanj je bio datum povratka, mjesto radnje Newcastle, protivnik nepoznat. Tu sam informaciju dobio prije nekih 20-ak dana i od tog trenutka traže mi nekog dostojnog protivnika koji će mi 'testirati' rame.

Nakon 10-ak boksača koji su me odbili (među njima i neka poznatija imena) došli smo do onih koji služe za nabijanje skora. Ja sam rekao da takvu borbu ne želim i da moj tim nije zainteresiran za lake borbe. Uglavnom, malo sam razočaran situacijom u profesionalnom boksu. Boksačima se nude veliki iznosi (više od onoga sto ću ja dobiti) da bi izašli na meč. Jednostavno ne mogu shvatiti da se netko profesionalno bavi boksom i odbija ovakve ponude, mečeve. Da je meni netko prošlih godina dok sam se dizao na ljestvicama amaterskog/profi boksa ponudio pola toga, pristao bih bez i da znam s kim idem u ring. Ne trudim se ni shvatiti više, jer znam da ne mogu.

Bilo kako bilo, ja svoje mjesto na 'cardu' 12. lipnja imam i putujem za Newcastle za četiri dana. Forma je opet na vrhuncu, a možda i iznad jer sam ovo vrijeme iskoristio maksimalno kako bi još ojačao svoj duh i tijelo. Hvala svima na porukama tijekom oporavka, a sad nastavljamo gdje smo stali", napisao je Babić u kasnim satima petka.

Alena smo, podsjetimo, posljednji put u akciji gledali 21. studenog prošle godine kada je u trećoj rundi tehničkim nokautom zaustavio Britanca Toma Littlea.



Linker
19. travanj 2024 00:45