Regija

Boksačka reprezentacija na jednom od najjačih svjetskih turnira, poznat ždrijeb svih kategorija

Toni Filipi
 GORAN MEHKEK/CROPIX
U Bugarskoj je danas započelo 72. izdanje Strandja boksačkog turnira

Četiri hrvatska boksačka reprezentativca i dvije boksačice nalaze se u Bugarskoj, tj. u glavnom gradu Sofiji, na jednom od najjačih svjetskih turnira, Strandja Boxing Tournamentu koji se održava po 72. put. To su super teškaš Marko Milun, teškaš Toni Filipi (do 91kg), poluteškaš Leo Cvetković (do 81kg) te Gabrijel Veočić koji nastupa u srednjoj kategoriji, čija je granica na 75 kilograma. Od djevojaka su u Sofiju stigle Marija Malenica kao hrvatska predstavnica u poluvelter kategoriji (do 60kg) i Lea Bolanča u kategoriji do 57 kg, odnosno lakoj.

U ponedjeljak je održan ždrijeb, a istoga dana već se od daljnjeg natjecanja oprostila Malenica koju je u prvom kolu svladala 19-godišnja Ruskinja Nune Asatrian. U utorak nastupaju Bolanča, Veočić, Cvetković i Filipi, dok će Marko Milun svoj prvi meč održati u srijedu. Turnir će se održavati ukupno šest dana, s finalima planiranim za subotu.

Bolanču čeka domaća predstavnica Stanimira Petrova, Veočić će se boriti protiv Pavela Sosulina iz Rusije, a Cvetković protiv Besarta Pireve s Kosova. Naša dva najtrofejnija trenutna amatera ponovno su među kandidatima za najsjajnija odličja. Toni Filipi po svoje će krenuti mečem protiv Sagyndyka Togambaya iz Kazahstana, dok Marko Milun otvara protiv Isika Mehmetcana iz Turske.

Na turniru nastupa veliki broj ponajboljih boksačkih amatera iz cijelog svijeta. Svakako vrijedi izdvojiti Petra Belberova, Tsotnea Rogavu i svjetskog prvaka Bakhodira Jalolova u super teškoj kategoriji te brončanog teškaša sa svjetskog prvenstva Radoslava Pantalaeva, kao i Serhija Horskova, Ukrajinca koji je Filipija savladao u meču prošle godine započetih olimpijskih kvalifikacija. Od medaljaša sa Svjetskog prvenstva, a koji se nalaze u turnirima s našim predstavnicima, tu je još srebrni poluteškaš Dilshodbek Ruzmetov iz Kazahstana. Među djevojkama vrijedi spomenuti aktualnu svjetsku prvakinju do 57 kilograma, Brazilku Beatriz Ferreira, ali i bivšu svjetsku profesionalnu prvakinju Delfine Peersoon, koja se nada nastupu na Olimpijskim igrama. Neke reprezentacije ipak nisu poslale svoja prva imena, ali svakako vrijedi spomenuti kako su velesile kao što su Rusija, Ukrajina, Kazahstan, Bugarska, Uzbekistan, SAD i sl. u svakoj kategoriji poslali barem jednog predstavnika ili predstavnicu.

U nastavku teksta možete pronaći ždrijeb svih kategorija, kao i link na oba ringa unutar kojih će se prvenstvo održati. Nažalost, za iduće dane još nema rasporeda pa vam ne možemo odmah točno navesti kad ćete moći pratiti nastup kojeg našeg predstavnika ili predstavnice.

Ženska laka kategorija (Bolanča), ženska polu velter kategorija (Malenica), srednja kategorija (Veočić), poluteška kategorija (Cvetković), teška kategorija (Filipi), super teška kategorija (Milun).

Prijenos svih mečeva možete prati na RING A i RING B, a oba su ubačena i ispod teksta. Današnji raspored nalazi se na OVOM linku.

Linker
24. travanj 2024 15:21