Regija

BORILAČKI TJEDAN: UFC pauzira ovaj tjedan, ali Erslan i ‘Croata‘ idu po nove pobjede u KSW-u

Ivan Erslan i Francisco Barrio

 Ksw
Boksačkih uzbuđenja također neće izostati ovog vikenda

Peti mjesec ponudio nam je pregršt uzbuđenja. Odlični UFC 274 event, pobjeda Bivola nad Canelom, pobjede Plazibata i ''Savagea'', ali i poraz Rakića, samo neka su od brojnih borilačkih zbivanja koja smo gledali u svibnju (peti mjesec). Posljednji vikend u ovom mjesecu nažalost je nešto siromašniji, ali regionalni fanovi ponovno će uživati.

KSW 70: Pudzianowski vs. Materla

UFC ovaj tjedan pauzira, ali zato najbolja poljska MMA promocija donosi zanimljiv event. Michal Materla koji inače nastupa u srednjoj kategoriji, obračunat će se s ogromnim teškašem Mariuszom Pudzianowskim. KSW je taj meč nazvao 'Borbom legendi', a Poljaci jednostavno vole takve stvari. Naš će ipak više zanimati novi mečevi Ivana Erslana i Francisca ''Croate'' Barrija. Erslana čeka obračun s Poljakom Rafalom Kijanczukom (11-4-0), a ''Croata'' se bori protiv također domaćeg predstavnika, Lukasza Rajewskog (11-7-0).

Gdje: Atlas Arena, Lodz, Poljska

Kad: Subota, 28.05. Event započinje u 19:00h. Meč ''Croate'' i Rajewskog otvara priredbu, a Erslanova borba sedma je po redu.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Showtime: Gervonta Davis vs. Rolando Romero

Gervonta Davis (26-0-0) po mnogima je trenutno najbolji boksač lake kategorije na svijetu. 27-godišnjak nadimka ''Tank'' ovog vikenda branit će WBA (Regular) titulu u lakoj kategoriji. Protivnik će mu biti 26-godišnji Rolando Romero (14-0-0). Radi se o definitivno najzvučnijem boksačkom meču ovog vikenda i stoga nemojte propustiti ovu poslasticu. Erislandy Lara (28-3-3) također će nastupiti na istom eventu. Svoju WBA (regular) titulu u srednjoj kategoriji branit će protiv Garyja O'Sullivana (31-4-0)

Gdje: Barclays Center, New York

Kad: U noći sa subote (28.05.) na nedjelju (29.05.). Gervonta i Romero u ringu bi se trebali naći oko 05:30h ujutro, ovisno o trajanju uvodnog programa.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Dilan Prašović vs. Aleksei Papin

27-godišnji crnogorski boksač Dilan Prašović (15-2-0, 12 KO) sve do prošle godine bio je neporažen. U devetom mjesecu borio se za WBO titulu svjetskog prvaka u ''cruiseru'', ali Lawrence Okolie nokautirao ga je u trećoj rundi. Uslijedio je poraz nokautom u prvoj rundi od Isaaca Chamberlaina, a ovog vikenda Prašović će tražiti povratak pobjedama. Dilan će nastupiti na priredbi u Rusiji, a protivnik će mu biti domaći predstavnik Aleksei Papin (13-1-0).

Gdje: Omsk, Rusija

Kad: U petak (27.05.). Priredba započinje od 18:00h, a Prašović i Papin bore se u glavnoj borbi večeri.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Linker
13. svibanj 2024 20:48