Regija

Božo Starčević srebrni, Ivanu Lizatoviću bronca iz Budimpešte

Božo Starčević
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
Završene su europske kvalifikacije, ali hrvači imaju još jednu priliku za dohvatiti Igre

U Budimpešti su okončane europske hrvačke kvalifikacije za OI u Tokiju. Još je u subotu međutim bilo poznato da je Hrvatska ondje, u Boži Starčeviću dobila novog olimpijca.

Starčević je u kategoriji do 77 kg ušao u nedjeljno finale i tako osigurao nastup na Igrama. Iz Budimpešte se vraća sa srebrom, što je ipak sada već manjebitno jer su ionako zlatni Rus Aleksandr Čehirkin i naš Starčević već ulaskom u finale osigurali olimpijsku vizu.

U nedjelju su održane borbe za repasaž i za kolajne u svim kategorijama, pa je tako Ivan Lizatović (do 60 kg) osvojio broncu protiv Azerbajdžanca Murada Mammadova, a nakon što je prethodno u repasažu uvjerljivo svladao (8-0) Estonca Helaryja Maegisalua. Danijel Janečić je izgubio pak u repasažu kategorije do 67 kg od Ukrajinca Artura Politajeva. U najtežoj kategoriji (do 130 kg) Poljak Krajewski bio je uvjerljiv protiv našeg Marka Koščevića (11-5) u borbi za brončanu medalju.

Hrvači imaju još jednu priliku za dohvatiti Igre u Tokiju. Ta im se prilika pruža već sljedećeg mjeseca na svjetskim kvalifikacijama u glavnom bugarskom gradu, Sofiji.

Linker
25. travanj 2024 13:30