Regija

Čamur podnosi službeni prigovor na ishod svoje posljednje borbe

Aleksa Camur i Nicolae Negemereanu
 Screenshot
Čak 11 opomena, koja na kraju nisu rezultirala kaznom, izbrojali su srpski borac i njegov tim

Aleksa Čamur proteklog je vikenda doživio svoj drugi poraz u karijeri, ujedno i drugi u nizu. Podijeljenom sudačkom odlukom, na UFC on ESPN 25 priredbi, savladao ga je rumunjski borac Nicolae Negumereanu. Ipak, Čamur ne prihvaća takav ishod i uskoro će njegov tim i on komisiji savezne države Nevade podnijeti prigovor.

Prigovor neće biti na samu sudačku odluku, koja je vrlo neizvjesno otišla u korist njegovog protivnika, nego na suca u Octagonu, Mikea Beltrana, koji po mišljenju Čamurovog tima nije odradio svoj posao prema pravilima. Problem je prije svega u hvatanju za ogradu, koje je rumunjski borac više puta kroz borbu radio.

Naime, otkriveno je kako su Čamur i njegov tim pri pregledavanju borbe izbrojali čak 11 opomena upućenih Negemeraunuu. Sedam puta to je sudac Beltran napravio verbalno tijekom akcije, tri puta je sam fizički odvojio borca od ograde, a jednom je napravio i "time out". Problem je, smatra srpski borac iz Strong Style tima, što Beltran nije donio odluku oduzimanja boda njegovom protivniku.

Kraj toliko opomena, neki je opći stav borilačke zajednice, to uistinu nije smio tolerirati. Naime, suci najčešće već nakon treće verbalne opomene više nemaju strpljenja za takvo ponašanje, a Beltran je po tom pitanju ostao nijem. Čamur tvrdi kako je upravo zbog toga ostao bez pobjede u ovoj borbi.

Jedan od glavnih trening partnera Stipe Miočića u UFC je došao pobjedom na Contender Series showu u ljeto 2019. godine. Jednako dobro odradio je i svoju prvu UFC borbu, no posljednja dva nastupa neće pamtiti po najboljem. Prvo je kao favorit poražen od Williama Knighta, a onda je došao i ovaj poraz prošlog vikenda. Ako ne bude neke promjene ishoda, iduća borba ovisit će o nastavku njegove suradnje s UFC-om.

Linker
21. travanj 2024 09:47