Regija

Damir Hadžović ostao bez protivnika za borbu koja mu je ‘biti ili ne biti‘

Damir Hadžović
 USA Today Network/Ddp USA/Profimedia
Samo tri tjedna prije borbe, ‘Bosnian Bomber‘ ostao je bez protivnika

Damir Hadžović (13-6, 3-4 UFC) trenutno se nalazi u pripremama za borbu koju bi trebao odraditi 8. svibnja i koja je zapravo ključna po pitanju njegove karijere u UFC-u. Dansko-bosanski borac nema pravo na kiks ukoliko želi karijeru nastaviti u elitnoj svjetskoj promociji i sigurno je sve oko borbe shvatio najozbiljnije moguće.

No, iz pravilnog toka priprema malo će ga sigurno izbaciti informacija koja se danas pojavila. Naime, planirani Hadžovićev protivnik, Nikolas Motta, doživio je ozljedu zbog koje je prisiljen otkazati borbu. Kako doznaju mediji, riječ je o ozljedi noge.

Trenutno nije poznato hoće li UFC ostaviti Hadžovića na programu ove priredbe koja se održava u APEX kompleksu te koju predvodi borba povratnika TJ-a Dillashawa i Coryja Sandhagena. Tri tjedna svakako je dovoljno vremena za pronaći adekvatnu zamjenu, što bi vjerojatno bila i Hadžovićeva želja, budući da bi ga promjena protivnika tek malo izbacila iz režima treninga, no po pitanju tempiranje forme bi vjerojatno najviše htio da mu se datum borbe ne mijenja.

Hadžović je posljednji put nastupio u ožujku prošle godine, kad ga je u Brazilu podosta ekspresno savladao Renato Moicano. Bio mu je to drugi poraz u nizu, budući da je prije toga sudačkom odlukom poražen od Christosa Giagosa. U njegovoj situaciji bi treći poraz u nizu mogao značiti i prekid suradnje, posebno ako znamo koliko je UFC u posljednje vrijeme lak na otkazima. No, on o toj opciji vjerojatno niti ne razmišlja.

Linker
19. travanj 2024 07:10