Regija

Đani Barbir: ‘Ilić me vješto išao izbjeći, ali uskoro će mu glava završiti u zadnjem redu tribina‘

Đani Barbir
 screenshot (YouTube, FNC)
Komentar potencijalne borbe protiv Aleksandra Ilića dočekali smo i od Đanija Barbira

Vrlo kratko vremena mogli smo se veselili potencijalnoj borbi između Aleksandra Ilića i Đanija Barbira na KSW 60 priredbi, koja se održava 24. travnja. Podsjećamo, prva potencijalna nada u tu borbu pojavila se u četvrtak, kad je Dražen Forgač na FNC konferenciji za medije najavio Đanija kao službenu rezervu bilo kojem borcu srednje kategorije na KSW 60 priredbi.

Dva dana kasnije, pojavila se vijest kako je planirani Ilićev protivnik, Poljak Tomasz Jakubiec, otkazao borbu. Da bi se nešto moglo dogoditi potvrdio je sam Barbir, koji je došao u FNC-ov studio prije početka finalne priredbe Armagedona te je u prijenosu objavio kako uskače u borbu protiv "Jokera". Ilić je samo par minuta kasnije to prokomentirao putem Instagrama i to tako da se iz njegovog "storyja" moglo zaključiti da ta borba nije dogovorena. To se zapravo potvrdilo već u nedjelju, kad je i Dražen Forgač otkrio kako do borbe trenutno neće doći, budući da Đani još uvijek nije dobio ugovor s KSW-om te da je za Ilića odabran drugi protivnik.

Nakon toga se pojavila objava Ivana Dijakovića, koji je pohvalio Armagedon turnir, isto tako dodavši kako smatra da u turniru ipak nije nastupio niti jedan borac koji je već dostigao razinu KSW-a. To se moglo shvatio kao potvrda da borbe između Ilića, kojeg upravo Dijaković zastupa i Barbira neće biti ništa.

Sve ovo vrijeme Barbir nije davao nove izjave. On je zbog otkazivanja borbe protiv Andija Vrtačića postao Armagedon prvak bez nastupa u finalu. No, sad je došao trenutak da on kaže par rečenica. Kao alat svoje objave odabrao je Instagram, a ista nije niti malo u pomirbenog tonu. Zapravo, čini se da imamo novi veliki rivalitet na regionalnoj borilačkoj sceni.

"Za početak bih se želio zahvaliti cijelom ATT Europe timu, od trenera do klupskih kolega, na svim treninzima u sklopu priprema za Armagedon. Finalni je meč zbog ozljede protivnika nažalost otkazan, a nije se pronašla adekvatna zamjena pa sam proglašen prvakom. Žao mi je što nije došlo do meča između mene i Andija. Siguran sam da bi to bio meč za pamćenje", u prvom je odlomku napisao Đani, okrenuvši se nakon toga meču protiv Ilića koji je u euforiji prvobitno on osobno najavio:

"Što se tiče borbe protiv Ilića, mislim da je svima već jasno da su me njegov menadžer i on vješto izbjegli. Indirektno me se, od strane njegovog menadžera, išlo prikazati kao borca nedoraslog za razinu KSW-a. Činjenica je da je Ilić borac komu je karijera građena na negativnim skorovima te da je precijenjen. Sve što zna je trčati po kavezu i panično bacati lijevi kick. Susrest ćemo se puno prije nego što on to misli, a svima mogu obećati da će toj starleti glava završiti u zadnjem redu tribina."

Žestoka je to najava Barbira, a ujedno i izazov Iliću, koji je u dosadašnja tri nastupa u KSW-u upisao jednu pobjedu i dva poraza. Njegov novi protivnik za sada još uvijek nije potvrđen niti je KSW službeno objavio da je borba otkazana. No, informacije do kojih su došli domaći mediji, a koje je uostalom u subotu podijelio i sam Ilić, trebale bi biti točne.

Prema informacijama koje je javnosti iznio Dražen Forgač, Barbir bi svoj KSW debi nastup trebao upisati na priredbi koja bi se ovog ljeta trebala održati u Hrvatskoj, točnije u Puli, gdje je Martin Lewandowski nedavno proveo nekoliko dana, s ciljem provjere uvjeta, ali i samog grada te onoga što on nudi.

Linker
11. travanj 2024 00:02