Regija

Darko Stošić: ‘Znao sam da mu je hrvanje slaba strana i iskoristio sam svoju priliku‘

Darko Stošić
 screenshot (YouTube, KSW)
Vrlo zadovoljan svojim debi nastupom u KSW-u može biti Darko Stošić

Pametno i taktički vrlo disciplinirano odradio je Darko Stošić svoj KSW 59 nastup, odnosno borbu protiv iskusnog Michala Wlodareka. Poljskog teškaša savladao je prekidom u drugoj rundi, s tim da je već u prvoj odveo borbu na put koji će njemu odgovarati. Prva izjava nakon borbe, koju je dao za službeni KSW-ov YouTube kanal, bila je kratka i jasna.

"Hvala svima. Sretan sam zbog ovakve pobjede i zahvalan sam na prilici. Sjajno sam startao u organizaciji koja je najbolja u Europi i sretan sam da sam dio nje", rekao je odmah na početku srpski teškaš.

Odmah se prešlo na temu borbe i taktike koju je uspješno proveo u djelo. Zapravo, pitanje je bilo kako je zapravo taktika glasila i je li sve bilo onako kako su očekivali.

"Wlodarek je agresivan borac koji jako udara. Dogovorio sam se s trenerima da ćemo vidjeti što će on raditi i kakve su mu namjere pa ću prema tome odabrati kako ću odgovoriti. A bio sam spreman na sve. Dobar sam na podu i na nogama. Znao sam da on nije dobar u hrvanju i kad sam vidio priliku odvesti ga na pod sam to iskoristio. Tamo sam borbu završio ground n' poundom", ovako na opis sve zvuči kratko i jasno, iako je cijelo vrijeme postojala opasnost jakog Wlodarekovog udarca.

Već prije borbe otkrio je namjeru postati prvak do kraja godine, a ona se naravno nakon svega nije promijenila.

"Odmarao sam godinu dana i sad se želim boriti. Reći ću šefu Martinu da se želim boriti što prije, spreman sam i do kraja godine namjeravam doći do priliku osvojiti titulu", dodao je još Darko, koji bi u slučaju još jedne ovakve pobjede mogao postati izazivač.

Opcije za iduću borbu su mu jako dobre, a nama na prvu ruku nekako najbolje zvuče Michal Andryszak i Michal Kita. No, koga god mu Lewandowski i Kawulski namijene, sigurno je kako Darko taj ispit neće odbiti.

Linker
20. travanj 2024 13:39