Regija

Eddie Hearn otkrio imena top boksača koji su odbili Hrgovića, a zatim mu je dao veliko obećanje

Filip Hrgović

 Igor Kralj/Avalon/Profimedia
Zanimljiva konverzacija dogodila se između Filipa Hrgovića i Eddieja Hearna ususret današnjoj priredbi

Večeras, točnije u ranim nedjeljnim satima, Filipa Hrgovića (13-0-0, 11 KO) čeka 14. profesionalni meč. Protivnik će mu biti Emir Ahmatović (10-0-0, 7 KO), njemački boksač, rođen u Srbiji. Nije tajna da ''El Animal'' priželjkuje puno veće protivnike i borbe, a čini se kako je sve glasniji po tom pitanju.

Dobro je Hrgović iskoristio jučerašnju konferenciju za medije, ususret borbi protiv Emira Ahmatovića. Naime, konferenciju je vodio Eddie Hearn, jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora. Svjestan je i Hearn situacije s Hrgovićem te je odlučio pokrenuti tu temu.

''Ostaješ aktivan, što je dobra stvar, no nisi u ''title eliminatoru'' u kojem smo te očekivali ove godine. Ali svejedno, čeka te neporaženi protivnik. Vidjeli smo mnogo primjera gdje borci prerano gledaju unaprijed, moraš ostati fokusiran.'', rekao je Hearn aludiravši na činjenicu da je Hrgović trenutno trećerangirani izazivač prema IBF-u i sve je bliže napadu na pojas.

''Da, moram ostati fokusiran. Ne smijem nikog podcijeniti. Hvala Emiru što je prihvatio izazov i radujem se suboti navečer.'', odgovorio je Filip, dok je Hearn zatim otkrio vrlo zanimljive informacije.

''Zašto se mnogi vrhunski teškaši boje Filipa Hrgovića, što oni vide? Bio si u mnogo trening kampova kao mlađi boksač i vjerujem da si tad izgradio reputaciju. Međutim, pobjednik u meču protiv tebe postao bi obvezni izazivač Oleksandra Usyka prema IBF-u, no svejedno nitko nije voljan istupiti i borit se protiv tebe. Michael Hunter, Luis Ortiz, Andy Ruiz, Charles Martin, to su sve tipovi kojima je ponuđen taj izazov.'', otkrio je Hearn.

''El Animalu'' dobro je došlo tako pitanje i sjajno je iskoristio svoju priliku za progovoriti na tu temu.

''Ti pitaš mene? Ja bih trebao tebe pitati to pitanje. Ne znam što se događa, ti si najveći promotor na svijetu i nadam se da ćeš pronaći nekog da se bori protiv mene. Radujem se velikim borbama i rekao sam svojim promotorima i tebi da se osjećam spremno za bilo koga. Želim veliki meč. Fokusiran sam na subotu, ali znam da imam kvalitetu da postanem najbolji borac na svijetu.'', odgovorio je Filip na upit Eddieja Hearna.

Ponajveći boksački promotor na svijetu dao je veliko obećanje Fiiipu Hrgoviću, nešto što bi trebalo obradovati sve navijače ponajboljeg hrvatskog boksača.

''Mogu te uvjeriti, ako odradiš posao u subotu navečer, IBF-ov eliminator te čeka u idućoj borbi. Već imamo jednog boksača koji je spreman prihvatiti taj meč.'', obećao je Eddie Hearn.

Inače, Hrgovića je prije nekoliko dana prozvao Zhang Zhilei (23-0-1). Kinez je 13-rangirani boksač prema IBF-u, dok na WBO ljestvici zauzima deveto mjesto. Boxrec ga vidi 27. teškaša svijeta i definitivno bi bio najveći meč Filipove dosadašnje profesionalne karijere. Radi se o srebrnom olimpijcu iz Pekinga 2008. godine, a proteklog tjedna poručio je:

"Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba.''

Možda Eddie Hearn upravo na njeg misli dok tvrdi da su pronašli jednog boksača spremnog prihvatiti meč s Hrgovićem. Ipak, to nam tek preostaje vidjeti, a Hrgović je s oduševljenjem dočekao komentar Eddieja Hearna, jer već je poprilično frustriran optužbama da se bori s nedoraslim protivnicima.

''Čuli ste ga! Ljudi. čuli ste ga sada. Najbolji promotor na svijetu dao mi je obećanje, a ja gotovo godinu dana čekam na taj meč. Ako sve prođe dobro u subotu, radujem se tome.'', dodao je Hrgović.

Snimku spomenute konferencije za medije možete pogledati OVDJE (razgovor Hearna i Hrgovića započinje na 25:15)

Linker
16. travanj 2024 18:55