Regija

Filip Hrgović lakoćom do 14. pobjede! Emir Ahmatović izdržao je nešto više od dvije runde

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Ponajbolji hrvatski boksač odradio je jako dobar nastup u Las Vegasu

Lakoćom je Filip Hrgović (14-0-0, 12 KO) došao do svoje 14. pobjede u karijeri. ''El Animal'' je u Vegasu savladao dosad neporaženog Emira Ahmatovića, prekidom u trećoj rundi. Njemački boksač, rodom iz Srbije, dobro je otvorio meč protiv našeg teškaša, no Hrgović je brzo preuzeo kontrolu i nakon šest i pol minuta, savladao je hrabrog Ahmatovića.

Emir Ahmatović od samog početka meča djelovao je ipak osjetno bolje od prošlog Filipovog protivnika (Marka Radonjića). Boksač rodom iz Sandžaka nije imao puno toga za izgubiti i odlučio je odraditi meč bez previše kalkulacija. Međutim, kako je prva runda odmicala, Hrgović je postajao sve agresivniji i preuzimao je kontrolu nad ringom. Nije Emir nimalo neozbiljno izgledao tokom prve tri minute, no niti jedan od boksača nije bio u većoj opasnosti.

Ipak, nastavak priče donosi meč u kojem je postojao samo jedan boksač, a to je bio Filip Hrgović. Dobro je Filip pogađao desnicom na otvaranju druge runde, dok je Ahmatović imao zanimljivih pokušaja u tijelo hrvatskog boksača. Ipak, dojam je da Ahmatović sve više planira kad su on i Hrgović unutar udaračke distance, dok je ''El Animal'' sve mirniji i precizniji. Nakon više od dvije minute druge runde, Ahmatović je prvi put na podu i sudac mu je izbrojao do osam. Njemački boksač nakon toga bacao je poprilično ''divlje'' kombinacije dok je Hrgović nastavio raditi tehničko profinjeno. Još jednom Ahmatović je završio na podu u drugoj rundi, a sudac je ovaj put brojao do sedam.

Namirisao je krv hrvatski teškaš i agresivno je krenuo početkom treće runde. Ahmatović je bio čistom preživljavanju i nakon 30 sekundi treće runde, ponovno je završio na podu. Sudac je odlučio kako nema smisla nastavljati i meč je prekinut. Još jedna laka pobjeda hrvatskog boksača.

Emir Ahmatović (10-1-0) uskočio je u ovaj meč četiri dana ranije, kao kasna zamjena. Išao je na sve ili ništa, no Hrgović je ipak nekoliko razina iznad njega. Poznati svjetski promotor Eddie Hearn, na konferenciji za medije ususret ovom meču, obećao je Hrgoviću veliku borbu iduće godine te da već imaju spremnog protivnika. Nestrpljivo iščekujemo rasplet te situacije. Svaka čast Marku Radonjiću i Emiru Ahmatoviću, ali radi ipak o nedoraslim protivnicima za boksača Hrgovićeve kvalitete.

Linker
17. travanj 2024 04:14