Regija

Filip Hrgović ne vjeruje da je Ortiz ozlijeđen: ‘On ne želi osjetiti što ga čeka‘

Filip Hrgović

 Goran Mehkek/CROPIX
Ponajbolji hrvatski boksač smatra da se Ortiz ozljedom ruke koristi kao izlikom

Potraga za protivnikom Filipa Hrgovića, već neko vrijeme traje. IBF redom ide prema svojem poretku, a prvi kojem je meč bio ponuđen, bio je Kubanac Luis Ortiz (33-2-0, 28 KO). 42-godišnji ''King Kong'', prvog dana ove godine savladao je Charlesa Martina, nokautom u šestoj rundi.

Time se Ortiz prometnuo u izglednog protivnika za našeg Hrgovića, a pobjednik bi postao idući IBF-ov izazivač za pojas. Ipak, Kubanac je meč odbio, a iz njegovog tima, došla je informacija kako je Luis ozlijedio šaku prilikom svog meča protiv Martina. Filip Hrgović u razgovoru za IFL TV, osvrnuo se na odbijenicu od strane Ortiza. ''El Animal'' ne vjeruje u Ortizove razloge odbijanja.

''Naravno da znam zašto je odbio meč, on ne želi osjetiti što ga čeka. Nema službenog razloga zašto je odbio, stoga svi možemo zaključiti koji je razlog: On ne želi taj meč. Radi se o IBF-ovom eliminacijskom meču, odlična je to prilika za svakog. Ne razumijem, ali tako je, kako je.''

Nisse Sauerland, Hrgovićev promotor, također je sudjelovao u intervjuu te se dotaknuo odbijenice od strane Ortiza.

''On ima 42 godine. Želi li on meč protiv mlade i gladne životinje kao što je Filip Hrgović? Ne želi. Mislim da bi njegov idući nastup, mogao biti i posljednji. On će tražiti borbu kojom će se naplatiti. Sve to, frustrirajuće je za nas. Naravno da smo razočarani, ali on tvrdi da je ozlijedio ruku.'', izjavio je Nisse.

IBF je sa svojom ponudom došao do Tonyja Yoke. Neporaženi francuski teškaš (11-0-0) veliki je Hrgovićev rival iz amaterskih dana. Triput su se međusobno obračunali, a Francuz je slavio dvaput. Hrgović silno želi priliku za poravnati račune, a Yoka ima još dva dana za službeni odgovor. Nisse Sauerland smatra kako će Yokin odgovor puno toga reći o njemu kao borcu.

''Ako ste u Top 10 prema IBF-u, onda nemate naročito puno samopouzdanja ako odbijate borbu bez pregovora. Sada se okrećemo mladom dečku, Yoki. Ako on odbije Filipa bez ikakvih pregovora, što to onda govori o njemu kao borcu, o njegovoj razini samopouzdanja? Što se Filipa tiče, njemu da kažem kako će se boriti protiv King Konga, pritom ne mislim na Ortiza, nego na pravog King Konga. On (Filip) bi se već sutra borio s njim, zato što on ima mentalitet da se bori protiv bilo koga.'', objasnio je Sauerland.

Linker
18. travanj 2024 03:08