Regija

Filip Hrgović pronašao je novog trenera i otkrio je kada možemo očekivati meč protiv Zhanga

Filip Hrgović

 Dragan Matić/CROPIX
‘‘El Animal‘‘ najavio je što ga čeka u narednom periodu ove godine

Veliki meč, zapravo najveći u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, Filip Hrgović trebao je odraditi 7. svibnja u Las Vegasu.

Ponajbolji hrvatski boksač imao je ugovoren obračun s Kinezom Zhilei Zhangom, a pobjednik te borbe postao bi obveznim IBF-ovim izazivačem u teškoj kategoriji. Nažalost, nekoliko dana prije same borbe, Hrgović je nastup službeno otkazao.

Razlog otkazivanja nije bila ozljeda, nego tragičan slučaj u Filipovoj obitelji. Naime, Hrgovićev otac Pero preminuo je 18. travnja (četvrti mjesec) i jasno je kako se Filip nije mogao u potpunosti fokusirati na završetak svojih priprema.

''El Animal'' je trebao određenu stanku prije povratka treninzima, a u razgovoru za Favbet otkrio je kako trenutno stoji s pripremama i što možemo očekivati u narednom periodu.

''Nisam još u punom treningu. Sutra putujem u Ameriku gdje počinje moj trening kamp. Čeka me desetak tjedana priprema, a meč očekujem krajem sedmog mjeseca.''

Još ususret meču protiv Zhanga, Hrgović je otkrio kako više ne surađuje s trenerom Pedrom Diazom. Nekoliko godina Hrgović je radio s poznatim kubanskim trenerom, ali jednostavno je odlučio da mu treba osvježenje na tom planu, jer on i Diaz razilazili su se u nekim mišljenjima. Nije tu bilo nikakvih tenzija između njih, nego su se prijateljski razišli. Hrgović je u nastavku razgovora otkrio tko je njegov novi trener.

''Da, pronašao sam novog trenera. Zove se Ronnie Shields. Amerikanac je, poznat je trener i radio je s puno velikih imena. Trenutno trenira svjetskog prvaka (Davida Morrella). Već smo odradili par zajedničkih treninga i sve je bilo super. Veselim se novoj etapi u svojoj karijeri.''

Što se tiče Ronnieja Shieldsa, radi se o umirovljenom profesionanom boksaču koji iza sebe ima uistinu impresivnu listu boksača s kojima je radio. U određenim fazama svoje karijere, Shields je surađivao s Mike Tysonom, Evanderom Holyfieldom, Pernellom Whittakerom, Arturom Gattijem, a neko vrijeme bio je i trener braće Charlo (Jermell i Jermall). Erisland Lara, Guillermo Rigondeaux itd. samo su neka od brojnih poznatih boksačkih imena koje je trenirao.

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će napretke Hrgović ostvariti u suradnji s takvim trenerom, a sudeći prema Filipovim izjavama, meč protiv Zhanga možemo očekivati krajem sedmog mjeseca.

''Još nije potvrđen datum i priredba. Moguće je da budemo predborba na eventu koji će predvoditi Usyk i Joshua. Bitno je da nisam izgubio poziciju i protivnika. Sve je super na kraju ispalo.''

Zhilei Zhang unatoč otkazivanju Hrgovića odradio je svoj nastup u Las Vegasu, a kao zamjena uskočio je Amerikanac Scott Alexander. Zhang je došao do ekspresne pobjede nokautom već u prvoj rundi, a Hrgović se osvrnuo na njegov nastup.

''Zhang je odradio odlično. Pobijedio je spektakularnim nokautom u prvoj rundi. Očekivala se njegova pobjeda, jer to je bio rutinski meč za njega.''

Smrt oca jedan je od težih trenutaka u dosadašnjem Hrgovićevom životu, a to ga je uostalom navelo da otkaže najvažniji meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Hrgović je opisao što je točno proživljavao u tim trenucima.

''Bilo je teško i još uvijek je. Neželjena i neugodna situacija u životu. Borio se moj tata s teškom bolesti, dugo se borio. Ne znam što bih rekao. Teško je i ne mogu vjerovati da ga nema. To je svakom čovjeku veliki udarac. Nikad u životu se nisam tako loše i tužno osjećao. Trebao sam vremena da dođem sebi. Polako uz trening i nove izazove dolazim k sebi. Nekako želim sve to preokrenuti u još veći motiv. Sve sljedeće mečeve želim pobjeđivati za njega.'', rekao je Hrgović za kraj.

Linker
19. travanj 2024 14:59