Regija

Forgač odgovorio na vruća pitanja: Zašto u KSW idu Barbir i Vrtačić, a ne Bojković i Ostanek?

Marko Ostanek i Marko Bojković
 Damir Krajac/CROPIX
Prvi čovjek Fight Nation Championshipa objasnio je trenutnu situaciju

Nakon što je objavljeno da su Đani Barbir i Andi Vrtačić postali novi članovi KSW-a, mnogi pripadnici domaće MMA zajednice pitali su se zašto se na tom mjestu nisu našli Marko Bojković ili Marko Ostanek, borci koji su možda i najviše oduševili u prvoj sezoni FNC-ovog Armagedon turnira.

Nakon završetka uzbudljivog i uspješnog Armagedona ostalo je još samo pričekati odluku KSW-a o tome koji će borac dobiti ugovor i priliku da nastupi u njihovom kavezu. Neka ranija događanja ukazivala su na to da je poljska promocija, nakon Daniela Bažanta koji je već debitirao, odlučila u svoje redove dovesti i ranije spomenutog Barbira, a novo ime u KSW-u nedavno je postao i Andi Vrtačić. Borca iz pulskog Trojana ozljeda je spriječila da nastupi u finalu srednje kategorije. A tamo ga je, podsjetimo, trebao čekati upravo Barbir s kojim će se na kraju, kako stvari stoje, boriti pod okriljem KSW-a.

No, što je s Ostanekom koji je osvojio Armagedon u velter kategoriji ili Bojkovićem koji je ugrabio titulu u lakoj? Nešto više o tome u razgovoru s fanovima otkrio je Dražen Forgač, prvi čovjek Fight Nation Championshipa.

Zašto Barbir i Vrtačić?

"Đani Barbir zapeo je za oko KSW-u još i prije početka Armagedona. Budući da je finale odgođeno, a KSW dolazi u Andijev rodni grad (Pula, op.a.), njihov meč je postao zanimljiv KSW-u."

Zašto Bojković nije dobio ugovor s KSW-om?

"Bojković je vrhunski talent, ali i vrlo mlad borac. U dogovoru s trenerom Ivanom Đorđevićem odlučili smo da u ovom trenutku nema potrebe za žurbom. Marko je u odličnim rukama i okružen je ljudima koji znaju što rade."

Kad će Ostanek u KSW?

"Trenutno sam u dogovoru s njegovim trenerom Bernardom Banom više za varijantu da Marko odradi još nekoliko borbi na FNC-u."

image
Forgač Q&A
Screenshot (Instagram)

image
Forgač Q&A
Screenshot (Instagram)

image
Forgač Q&A
Screenshot (Instagram)

Linker
20. travanj 2024 16:29