Regija

Hadžović dobio zamjenskog protivnika, ovaj je na papiru još teži od originalnog

Yancy Medeiros
 Gregory Shamus/Getty images/Profimedia
UFC-ovi matchmakeri okrenuli su broj Yancyja Medeirosa i ponudili mu borbu protiv Damira Hadžovića

Nakon što je jučer svoj nastup na UFC priredbi koja se održana 8. svibnja otkazao Nikolas Motta, UFC je vrlo brzo reagirao te je pronađen zamjenski protivnik za Damira Hadžovića. "Bosnian Bomber" protiv sebe će imati iskusnog te gotovo uvijek atraktivnog Yancyja Medeirosa.

33-godišnji Medeiros (15-7, 6-7 UFC) član je promocije već osam godina, tijekom tog razdoblja odradio je neke sjajne te itekako primjetne borbe, a ujedno je skupio iskustvo okršaja protiv nekih od ponajboljih boraca svijeta. Ovaj timski kolega Maxa Hollowaya poznat je po otvorenom stilu borbe, no također je trenutno u problemima budući da je posljednju pobjedu upisao još 2017. godine te se nalazi unutar niza od tri poraza. Čekao je poziv za iduću borbu, a on je došao na "short notice", no čini se da Yancy nije dvojio oko toga hoće li prihvatiti borbu protiv Hadžovića.

Za Damira se neće puno toga promijeniti. Imat će protivnika čiji stil i sam preferira te prema tome neće morati previše prilagođavati svoj trening. Jedino je razlika što će imati iskusnijeg protivnika, koji je više puta pokazao puno veću kvalitetu nego što bi to pogled na njegov rezime dao zaključiti. Osim toga, Medeirosu poput Hadžovića "gori pod nogama" pa niti motivacija neće biti problem.

Sad sa sigurnošću možemo ustvriti kako je ovo borba za ostanak u UFC-u, budući da se lako može pretpostaviti da niti jednom od njih UFC ne bi ovaj poraz progledao kroz prste. Hadžoviću prije svega zbog toga što iza sebe ima dva poraza, no još gore od tih poraza izgledali su njegovi nastupi, koji su bili ispod razine potrebne za upisati pobjedu u UFC-ovom Octagonu. Imao je preko godinu dana da bi se psihički i fizički pripremio za ovaj ispit pa bismo možda 8. svibnja mogli gledati Hadžovića u izdanju u kakvom je bio kada je upisao nokaut pobjede nad Marcinom Heldom ili Marcom Polom Reyesom.

Linker
20. travanj 2024 09:57