Regija

Hrgović otkrio željenog protivnika, Babića nazvao influencerom, a Milunu preporučio da napusti boks

Filip Hrgović

 Boris Kovacev/CROPIX
Filip Hrgović odradio je jedan od svojih otvorenijih intervjua, prošavši razne aktualne teme

Pred meč koji će 4. prosinca odraditi u Las Vegasu, Filip Hrgović gostovao je u emisiji Sport nedjeljom, gdje ga je ugostio urednik i voditelj iste, Ante Breko. U pola sata razgovora prošao je Hrgović razne teme, on onih opuštenijih pa do onih pobliže vezanih uz sport. No, nije propustio dati komentar na neke druge hrvatske teškaše, a ovog puta je sadržajnije nego ikad prokomentirao nezaobilaznu temu, rivalitet s Alenom Babićem.

U nastavku teksta odabrali smo neke najzanimljivije teme o kojima su razgovarali.

O tome protiv koga bi ovog trenutka najradije ušao u ring

"Kad bih mogao u ovom trenutku birati, borio bih se protiv Dereka Chisore. To je jedno ime koje je odlično, a koje mogu pojesti za doručak. Jako je popularan i ulaz je na englesko tržište. Bio bi to marketinški veliki meč, a u ringu bih besprijekorno odradio taj meč jer mi odgovaraju takvi protivnici.

Imaš tu još Amerikanca Charlesa Martina, koji bi mi također odgovarao. Zatim je tu američki Meksikanac Andy Ruiz, on je jako veliko ime. Joseph Parker pa taj Bakole. Ima tu puno imena koja su velika, a mislim da bi u ringu prednost bila moja."

O svojim promotorima

"Zadovoljan sam sa svojim promotorima. Napravili smo dobar posao i mislim da sam bolji te popularniji borac nego prije četiri godine. U svakom segmentu sam napredovao, ali moglo je i bolje. Mislim da sam na svom 'skoru' mogao već imati jedno ili dva imena od onih koje sam spomenuo. Već odavno sam spreman za to i sigurno bi mi sad cijena te pozicija bili bolji da sam u posljednje dvije godine skinuo jedno takvo ime. Sigurno bih bio bliže svom cilju."

O trenutno najboljem svjetskom teškašu

"Trenutno je broj 1 definitivno Tyson Fury. Najkompletniji je borac, strašno je jak fizički i mentalno. Usyk je odličan, ali prednost bih u međusobnom meču dao Furyju zbog fizičkih predispozicija. Fury je trenutno najbolji. Ali, najkompletniji borac od njih je Anthony Joshua, no on je već neko vrijeme u psihološkoj blokadi. Ne znam je li zbog poraza koji mu se dogodi ili zbog toga što je previše popularan i što je previše zaradio. Da je u glavi onakav kakav je bio protiv Klička, mislim da bi pobijedio Furyja i sve ostale."

O meču Petra Milasa protiv Tonyja Yoke

"Milas je pozitivno iznenadio, iako je izgubio prekidom. Odradio je dobar meč, imao je neke svoje trenutke. Iskreno, mislio sam da će ga Yoka ranije završiti. Ipak je on olimpijski pobjednik i jedna od najvećih nada teške kategorije, stvarno odličan borac. Milas je bio brz na nogama i na rukama. Mislim da je ispred njega, ako će biti pametan, dobra budućnost u boksu."

O Marku Milunu

"Marko Milun mi je čini kao privatno odličan dečko, no isto tako mislim da bi se trebao prestati baviti boksom. Puno puta je već bio na podu. Sedam ili osam puta je doživio nokdaune u amaterskom boksu i to nije dobro za zdravlje. Ljudi koji ga vode trebali bi ga savjetovati da se ostavi boksa. Ode li u profesionalce, tamo su puno veći udarači i drugi stil boksa, mogao bi trajno oštetiti svoje zdravlje. Taj dečko bi se trebao prestati baviti boksom. Mislim da je jako dobar dečko, pozitivan i veseo. Sreo sam ga jednom, ali mi se čini kao dobar čovjek. Boksački nemam neko osobito mišljenje o njemu."

O tome što bi mu predstavljao meč protiv Alena Babića

"Babić za mene u boksačkom smislu nije nikakav izazov. Znate što sam prošao, s kim sam se sve borio te koga sam sve pobijedio u amaterskom boksu te u WSB ligi. A znate i njegov put. Ja sam s njim trenirao, odrastao s njim u dvorani. Gdje je god išao van, on je izgubio, nije mogao nigdje proći i to u nižoj kategoriji.

O tome zašto je Babića nazvao influencerom

"Došlo je vrijeme društvenih mreža i podcasta gdje svaka malo zgodnija djevojka koja pokaže neke atribute postaje popularna. Isto tako on, on je tu zbog toga što glumi klauna, gura ljude presicama, namrštio se, obrijao glavu, proziva mene i priča gluposti. Stekao je neku određenu popularnost na društvenim mrežama i po podcastima. On je influencer, a ne boksač. On nema put. Ja sam bio kadetski prvak, juniorski prvak svijeta, osvojio sam olimpijsku medalju. Ja sam sportaš, on taj put nema. On svoju popularnost dobiva na tome što proziva mene i što radi klauna od sebe. On je balon od sapunice koji će se kad-tad raspuknut. Dobio je svoj trenutak slave, ali nema kvalitetu da se ta priča nastavi. Nije problem što on koristi društvene mreže da bi radio na svojoj popularnost nego što je isključivo negativan. Laže, mrzi i na jako negativan način dolazi do mjesta pod suncem. To je nešto neodrživo. U ovom današnjem vremenu ne moraš ništa napraviti da bi bio popularan. Svi su danas celebrity, dovoljno je samo biti klaun. To se razlikuje od mog puta, ja sam popularnost dobio rezultatima u boksačkom ringu. Nemojte me uspoređivati s njim."

O izjavi Babića da mu je ultimativni cilj napuniti Maksimir ili Poljud te popularizirati boks u Hrvatskoj

"On prije svega ne bi htio napuniti stadion nego svoje džepove. On očekuje da laže o meni, pljuje po meni, a da mu ja sad dam priliku da napuni svoje džepove na mojoj grbači. On u meču protiv mene bi zaradio ne pet puta koliko dobije za meč nego peterostruko više nego u cijeloj karijeri. On želi samo napuniti svoje džepove. Mislim da bih ga nokautirao u tri runde, da mi jednostavno ne može parirati. Svatko tko nešto zna o boksu to vidi. Taj dečko je došao iz niže kategorije, ispod 190 cm visok, osim toga je spor i tehnički loš, ima loše noge i lošu obranu. Svašta se u boksu može dogoditi, može me pogoditi jednim udarcem i ja mogu pasti, ali sve analize govore da on nema šanse. Kad smo sparirali ja sam se s tim dečkom igrao. Radio sam lijevom rukom i na pedeset posto. Ta priča nema pokrića, jedino s tim njegovim lajanjem."

Linker
19. travanj 2024 22:25