Regija

Hrgović poručio promotoru da mu plati dobrog protivnika i otkrio kad bi se jedino borio protiv Babića

Filip Hrgovic, Nisse Sauerland i Ivana Habazin.

 Ronald Gorsic/CROPIX
Situaciju s protivnicima koji ga odbijaju prokomentirao je i "El Animal" osobno

U samo dva dana Filip Hrgović ostao je bez dva potencijalna protivnika. Luis Ortiz i Joseph Parker odbili su borbu protiv njega, koja bi bila za obaveznog IBF-ovog izazivača, bez da su zapravo čuli što se nudi. Jednostavno ih ne zanima meč protiv Hrgovića u bilo kakvim uvjetima, odnosno odbili su samu ideju meča time što nisu pozitivno odgovorili na upit organizacije. Ortiz službeno, budući da mu je istekao rok za reakciju, a informacije govore kako niti od Parkera neće biti odgovora kakvom su se nadali.

Upravo zbog toga svega je Hrgović trenutno vrlo aktualna tema u boksačkim krugovima pa je zatražen za komentar cijele situacija. Nakon što je prije samo nekoliko dana vrlo optimistično pričao o meču protiv Ortiza, za koji je vjerovao da će se dogoditi, sad je slika malo drugačija. Svoj pogled na sve dao je u razgovoru za Intu Boxing, gdje je gost bio i njegov promotor Nisse Sauerland.

"Iznenađen sam jer je Ortiz rekao da se onaj tko želi titulu mora boriti protiv njega. Zbog toga sam očekivao da ćemo se boriti. Iznenadilo me što nije niti započeo pregovore. Prvi dan kad je dobio ponudu ju je odbio. On je sad samo trebao prihvatiti ulazak u pregovore, no nije ni to", prokomentirao je Hrgović potez Ortiza, koji je prvog dana ove godine savladao Charlesa Martina.

Ortiz je inače uvjeren kako je on tom pobjedom osigurao status prvog izazivača te da ga se nešto treba pitati, no kao službeni razlog odbijanja meča navedena je ozljeda. Naravno, razloga može biti više, između ostalog i taj kako je svima već u startu jasno da okršaj protiv Hrgovića nema jak marketinški, a onda automatski time i financijski potencijal.

"Ne mogu vjerovati što se događa. Ja nikad nisam odbio meč. Promotorima od početka govorim da me niti ne pitaju za protivnike, da ću se boriti protiv bilo koga. Ne razumijem, možda traže više novaca. Ovo nije neki ogroman novac, ali pobijediš li me ćeš se boriti za titulu i onda ćeš dobiti pet milijuna dolara. Ne volim izgovore da novac nije dobar. Bit će, ako me pobijediš", pokušava Filip na taj način objasniti što bi meč protiv njega značio.

No, isto tako zna da poraz protiv njega u ovom trenutku ne izgleda dobro. Kad je netko prepun samopouzdanja kao što je on, neke stvari gleda s druge strane pa je dodao još nešto o Ortizu.

"Ja sam trenutno najbolji teškaš na svijetu i potvrdit ću to čim dobijem priliku. Da je Luis Ortiz prihvatio meč, poslao bih ga u mirovinu. Tako da je ovo vjerojatno dobra odluka za njegovo zdravlje. No, nisu mi jasni potencijalni protivnici. Govore da se žele boriti, a onda odbiju ponuda kad se pojavi. Boks je postao čudan, trebamo se vratiti staroj školi", dodao je.

Zanimljivo je postalo kad je upitan što bi se trebalo dogoditi da netko ipak prihvati meč. Tu se obratio svom također prisutnom promotoru, kojeg mnogi smatraju najvećim krivcem zašto Filip ne može doći do većih mečeva.

"Jedini način da se to dogodi je da ovaj lijepi dečko ode dublje u svoj džep", rekao je odjednom Filip, ali je onda, vidjevši Sauerlandov začuđeni izraz lica dodao: "Samo se šalim, on je velikodušan."

Iako se odmah izvukao i okrenuo na šalu, ovo što je rekao je zapravo jako bitno. Samo je dokaz da Filip nije zadovoljan načinom na koji se vodi njegova karijera, jer inače ne bi to ovako spomenuo. Čak i da je uistinu kroz šalu, čim je on odlučio prihvatiti se priče kakva se vrti medijima, neke stvari trebale bi biti jasne.

"Nisse, moraš staviti par milijuna na stol da bi se netko borio protiv mene", rekao je još uz široki osmijeh.

Sauerland se onda okrenuo nekom svom planu i savršenom scenariju kakav on vidi. Rekao je da bi Filip trebao izboriti poziciju izazivača, nakon čega je jasno da neće odmah dobiti priliku boriti se za titulu te bi trebao neku borbu u međuvremenu. Tu je spomenuo Alena Babića, odnosno Sauerland smatra da bi to bila dobra borba, koja bi puno toga donijela, posebno zbog interesa koji oko njihovog rivaliteta vlada.

Pored svega toga, čini se da o tome nije razgovarao sa svojim boksačem, budući da je Hrgović instantno odbio taj meč. Zapravo, odbio pa onda dodao nespecifične uvjete uz kakve bi ga bio spreman odraditi.

"Ne želim tom idiotu dozvoliti priliku da dođe do novca. Borio bih se protiv njega jedino pod uvjetom da pobjednik nosi sve. Hladno bih ga nokautirao unutar par rundi. On neće na meni zaraditi niti jedan dolar. Drugi scenarij je da ga prebijem na ulici, također besplatno. Ako je on spreman na borbu gdje bi pobjedniku pripalo sve, to mi je u redu", uputio je vrlo zanimljiv izazov Filip.

Babić je ovih dana otkrio kako napušta tešku kategoriju te se okreće lakoteškoj i bridger kategoriji, gdje ima ambicije napasti svjetski tron. Ipak, rekao je kako ga dva imena mogu ostaviti među teškašima. Prvi je Britanac Dave Allen, a drugi je Hrgović. Za njih je rekao da je spreman boriti se na bilo kojoj težini i bilo kad tijekom karijere.

Nažalost, zbog samih promotorskih obaveza, teško je meč gdje bi jedna strana odnijela sav financijskih dio ikako smatrati realno mogućim.

Linker
20. travanj 2024 07:06