Regija

Iskreni Ante nakon samokritike poslao ohrabrujuću poruku: ‘Krivim sebe, radio sam sve što nisam smio...‘

Ante Delija
 Screenshot (PFL, YouTube)
Nije tražio opravdanja, poput pravog borca Delija je priznao poraz te najavio bolje dane

Ante Delija nikako ne može biti zadovoljan svojim nastupom u Atlantic Cityju, a za poraz kojeg mu je nanio Brazilac Bruno Cappelozza okrivio je isključivo sam sebe.

Nije Ante jedan od onih koji će krivnju svaljivati na druge, a to je još jednom i pokazao ovoga petka kada se nekoliko sati nakon završetka PFL-ovog eventa oglasio na društvenim mrežama.

'Hodajuća nevolja' zaustavljena je u prvoj minuti prvog kola teškaškog turnira, što bi značilo da je njegov sada već bivši suparnik upisao maksimalnih šest bodova na otvaranju natjecanja. Bio je Ante favorit i to osjetni, no Cappelozza je pokazao da u MMA-u to nekad ne igra nikakvu ulogu, a pogotovo kada su u pitanju teškaši.

"Nažalost, izgubio sam i krivim sebe za to. Radio sam sve što nisam smio. To nije bio dio taktike. Hvala svima koji ste bili uz mene i prije i sad iza meča. Poraz je dio igre i ono iz čega najviše naučimo. Nastavljam raditi i vratit ću se jači. Idemo dalje", poručio je Ante preko Instagrama.

Delija je u komentarima dobio veliku podršku svojih fanova, prijatelja, ali i domaćih boraca.

A jedan od onih koji dobro znaju za što je sve sposoban je i njegov povremeni trening partner Aleksandar Rakić. UFC-ov poluteškaš i Ante odradili su na desetke zajedničkih rundi, a da će se hrvatski borac vratiti još jači uvjeren je i srpsko-austrijski udarač.

"Ti si zvijer od čovjeka i znam da ćeš će vratiti još bolji", napisao je Rakić ispod Delijine objave.

PFL pravila

Umjesto dosadašnjeg formata, unutar kojeg je nastupalo 12 boraca po kategoriji te je njih osam prolazilo u drugi krug, ovoga puta od deset boraca u drugi krug prolaze njih četiri. To bi značilo kako više nema četvrtfinala nego se odmah odlazi u polufinalne okršaje.

Za one koji nisu upoznati s PFL-ovim sustavom bodovanja u prvom dijelu turnira, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj pet, a u trećoj četiri. Pobjeda sudačkom odlukom donosi tri boda.

Konačnom pobjedniku natjecanja po svakoj kategoriji osigurana je milijun dolara vrijedna nagrada.

Linker
24. travanj 2024 20:32