Regija

Joseph Parker spreman je razmotriti ponudu za meč protiv Hrgovića

Joseph Parker
 Kevin Quigley/Solo/Profimedia
Pripreme Filipa Hrgovića za veliki meč možda ipak ne budu uzaludne

Nakon što je Michael Hunter odustao od meča protiv Filipa Hrgovića, koji je prvobitno prihvatio, najbolji hrvatski teškaš nalazi se u nezavidnoj poziciji. On se ozbiljno priprema već od zime i nije razmišljao o bilo kakvim drugim opcijama osim o borbi za obaveznog teškaškog izazivača prema IBF-a, koja mu je najavljena i obećana. Nakon što je napokon riješena licitacija honorara, kojom je Matchroom Boxing dobio pravo organizacije meča, mislilo se da nedostaje tek datum, no onda je Hunter otkazao meč.

Hrgović je tako trenutno bez meča, a ne zna niti kakvi su planovi IBF-a, tj. hoće li i dalje raditi na borbi za svog obaveznog izazivača. To bi trebalo ovisiti o tome tko bi od preostalih boksača bio spreman prihvatiti taj meč. Ako se krene dalje po ljestvici, putem koje se zapravo došlo do Huntera i Hrgovića, idući je Joseph Parker. Bivši svjetski prvak prema WBO prije desetak je dana odradio težak meč protiv Derecka Chisore i pitanje je kad bi mogao biti spreman za idući ispit. Isto tako je pitanje što je potrebno ponuditi da Novozelanđanin prihvati upravo ovaj meč. Odgovor je Sky Sportsu pokušao dati njegov promotor David Higgins. I to tako da je na neki način poslao poruku braći Sauerland.

"Sve ovisi o tome kakva bi bila ponuda. Meč protiv Hrgovića nešto je što bi mi kao tim trebali između sebe prodiskutirati te izvagati rizike i moguću povratnu dobit", rekao je Higgins, dodavši kako njegov klijent ima nekoliko dobrih opcija ispred sebe:

"Joseph je jako visoko rangiran kod tri od četiri elitne organizacije. Ne mora nigdje žuriti te prihvatiti krivu borbu za bilo koju od njih. Ako netko stavi pred nas ugovor, da nam ponudu, naravno da ćemo je razmotriti. Parker je boksač koji se osobno spreman boriti protiv bilo koga i bilo gdje, samo ako je prava prilika u pravo vrijeme. No, da bi ponudu razmotrili, ona nam se prvo mora naći na stolu."

Naravno, pozicija obaveznog IBF izazivača ne znači da će se taj boksač boriti protiv Anthonyja Joshue ili Tysona Furyja čim oni završe svoje okršaje, a za sada je dogovoreno da će ih biti dva. To naravno dovodi do zaključka kako bi se u slučaju omjera 1:1 vjerojatno organizirao i treći meč. Preostale organizacije također imaju svoje privremene prvake ili obavezne izazivače. Kod WBC-a je to Dillian Whyte, WBO će svog tražiti između Oleksandra Usyka i Joea Joycea, dok WBA ima svog "regular" prvaka Trevora Bryana. Kad napokon dođe vrijeme da Joshua ili Fury traže idući ispit, puno faktora ovisit će o tome tko će dobiti veliku priliku.

29-godišnji Parker je WBO titulu uzeo 2016. godine, savladavši Andyja Ruiza, a dva puta ju je uspješno obranio prije nego ga je zaustavio Anthony Joshua. S tim porazom spojio mu se i onaj protiv Dilliana Whytea, nakon čega se malo povukao iz najvećih mečeva. Ipak, pobjedom protiv Chisore svoj je pobjednički niz digao na pet trijumfa i ponovno je relevantno ime među svjetskim teškašima. Boxrec ga nakon posljednje borbe rangira kao devetog teškaša svijeta, dok se Hrgović nalazi na 22. mjestu.

Linker
04. svibanj 2024 19:24