Regija

Kakav rat! Saša Milinković pobjedom protiv Thompsona ostao je neporažen u svom gradu

Saša Milinković

 Tomislav Kristo/CROPIX
35-godišnji osječki borac teško je izborio vjerojatno najveću pobjedu u svojoj karijeri

Kakav meč smo imali prilike gledati u sunaslovnoj borbi FNC 4 priredbe! Mnogi su očekivali pravi rat između Milinkovića (8-3-0) i iskusnog Olija Thompsona (21-14-0), a upravo to smo i dobili. Borba prepuna preokreta, uzbuđenja i otvorenih razmjena, držala je publiku u neizvjesnosti. Ipak, sve je završilo još jednim dizanjem osječke publike na noge, jer Milinković je podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio nevjerojatno čvrstog veterana. Što se sve događalo u ovom fantastičnom meču, pročitajte u nastavku teksta.

Oprezno su borci ušli u meč, a do prve akcije dolazi nakon 50-ak sekundi. Milinković je oborio Thompsona sjajnim low kickom, Britanac se brzo pridigao, ali Sale double legom podiže protivnika, nosi ga na sredinu kaveza i ruši. Osječanin je akciju nastavio iz polu-garda, a brzo je došao i do bočne kontrole. Tražio je Saša ‘‘north-south‘‘ gušenje, no Thompson se izvlači i nakratko završava kao gornji. Sjajne izmjene u parteru gledali smo od strane dvojice majstora BJJ-a, a Milinković je ubrzo vratio dominantnu poziciju. Ipak, nakon neuspješnog pokušaja D‘Arce gušenja, borci su ponovno na nogama. Pokušao je Milinković doći do još jednog rušenja, no borci su ipak završili u klinču, a Saša je bio taj koji pritišće uz kavez. Dobro je Milinković radio iz klinča, a dodatno ga je gurala domaća osječka publika. Milinković je odrađivao jako dobru rundu sve do same završnice. Činilo se kao da je Thompson uzdrman, no Saša se previše otvorio i Thompson ga je ozbiljno uzdrmao nekoliko sekundi prije kraja runde. Jedva je Milinković došao do svog kuta i borbi je prijetio završetak. Doktor je morao odraditi provjeru, ali Milinković je dao do znanja da može nastaviti s borbom.

Thompson se žalio da pauza između rundi predugo traje, a Milinković je i dalje bio vidno uzdrman. Međutim, dobra je stvar što je Oli završio u klinču i Milinković je brzo uspostavio dominaciju iz te pozicije te je dobio mogućnost da se dodatno oporavi. Djelovao je Milinković iscrpljeno nakon teškog nokdauna u prvoj rundi, no svejedno je uspijevao držati Thompsona uz žicu. Ipak, nakon nešto manje od dvije minute, sudac razdvaja borce iz klinča, no Milinković djeluje znatno svježije nakon sekvence u klinču. Sada je Thompson djelovao umornije i Saša je sve bolje pogađao. Najavio je Dražen Forgač ovaj meč kao favorita za borbu večeri, a sredinom druge runde saznajemo i zašto. Nekoliko otvorenih razmjena gledala je osječka publika i djelovalo je kao da je pitanje trenutka kada će jedan od boraca pasti. Nešto manje od minutu i pol do kraja druge runde, Milinković je zaredao nekoliko sjajnih udaraca i Thompson djeluje sve uzdrmanije. 40 sekundi prije kraja, Milinković single legom ruši Britanca i upućuje nekoliko udaraca iz gornje pozicije. Šteta za završnicu prve runde jer Milinković je dominirao velikim dijelom ove borbe.

Pomalo nevjerojatna jeste činjenica da je ovaj meč otišao sve do treće runde. Ponovno je Milinković bio taj koji se kreće prema naprijed i brzo je pritisnuo Thompsona uz kavez. Hrvatski borac kroz cijeli meč djelovao je fizički superiornije, no dojam je da je sudac prebrzo razdvajao borce u klinču. Nakon 50-ak sekundi treće runde, Milinković opet veže sjajne boksačke kombinacije, no nevjerojatna je brada Olija Thompsona. Britanski veteran pokazao je nevjerojatnu srčanost. Ipak, 41-godišnji Oli vidno se iscrpio i ruke je držao sve niže. Milinković bi lakoćom skraćivao distancu i dolazio do klinča. Borac iz osječkog Training Academyja ovaj put bio je nešto aktivniji u klinču, no sudac je ponovno odlučio razdvojiti borce. Vjerojatno je frustrirao sudac Milinkovića svojim učestalim razdvajanjima, no Saša je uporno vraćao poziciju u klinču. Vidno iscrpljeni bili su obojica, no Thompson je ipak djelovao umornije. Milinković je ovaj sjajan meč okončao sjajnim laktom iz klinča.

Osječki borac upotpunio je uspješnu večer za osječke borce i članove Training Academy dvorane. Nakon pobjede Marina Mikulića na otvaranju priredbe, Milinković je još jednom podigao publiku na noge fantastičnom borbom protiv legendarnog Thompsona. Šteta za kraj prve runde, jer to je jedini trenutak u kojem je Milinković bio ozbiljnije ugrožen, a meč je tada bio jako blizu prekida.

‘‘Ovaj je tvrd kao asfalt‘‘, izjavio je Saša nakon meča, a ništa manje tvrd nije bio niti Milinković koji se sjajno vratio nakon velikih problema krajem prve runde.

‘‘Pritisak je sigurno najveći u Osijeku, ali i nagrada je najveća. Tu se sigurno najteže gubi, iako još nisam izgubio nijednom, ali sigurno se najteže gubi. Međutim, pobjeda je najslađa.‘‘, izjavio je Milinković dva tjedna uoči meča. Dokazao je Milinković kako ga je uistinu teško pobijediti u Osijeku, a sada može uživati u slatkim plodovima vjerojatno najveće pobjede u svojoj karijeri.

Linker
20. travanj 2024 04:07