Regija

Kompletiran KSW 59, Antun Račić, Darko Stošić i Savo Lazić predstavljaju regiju

Antun Račić
 Damir Krajac/CROPIX
20. travnja održat će se još jedna zanimljiva priredba poljskog MMA giganta

Teško je više i zamisliti jednu priredbu KSW promocije bez dodira naše regije, odnosno bez nekoliko boraca na programu. Takva situacija je i KSW 59 priredbom, koja se održava 20. ožujka. Istu će predvoditi borba Mariusza Pudzianowskog i senegalskog "Bombardera", Serignea Ousmanea Dije, no nama je puno zanimljivije ono što će se događati prije toga. A danas smo saznali kompletan program i redoslijed borbi.

Već druga po rasporedu borba je crnogorskog predstavnika Save Lazića (10-5). On će u svojoj drugoj KSW borbi pokušati doći do pobjede nad Sebastianom Rajewskim (9-6). Poljaka pamtimo iz njegovog posljednjeg nastupa, kad ga je ekspresno nokautirao Filip Pejić, što bi značilo da baš nema najbolje iskustvo s borcima iz naše regije.

Šeste po redu je dugo očekivana prva KSW borba za Darka Stošića (13-4). Jedan od kod nas najpopularnijih boraca vraća se u tešku kategoriju te po KSW-ov tron kreće preko Michala Wlodareka (8-2). Poljaka također pamtimo, ali po tome što je podjednako ekspresno on rastužio regiju, kad je prošle godine nokautirao Dubrovčanina Srđana Marovića.

Najzanimljivije ipak će biti u sunaslovnoj borbi, gdje Antuna Račića (25-8-1) čeka druga obrana titule prvaka bantam kategorije, ali i revanš. Protivnik mu je Sebastian Przybysz (7-2), kojeg je "Killer" savladao u prosincu 2018. godine, no on je nakon toga napravio niz od tri pobjede te zaslužio ovu priliku.

Od ostalih borbi s programa u prvi nam plan svakako dolaze dva bivša protivnika Roberta Soldića, Krystian Kaszubowski i Michal Pietrzak, čija međusobna borba je peta na programu te Damian Janikowski i Jason Radcliffe, koji će se boriti sedmi. Kompletan program i raspored možete vidjeti na slici ispod teksta, a mi ćemo i ovu priredbu detaljno popratiti, kao što je slučaj sa svakom priredbom poljske Konfrotacje.

Linker
16. svibanj 2024 22:59