Regija

Luka Ćurković: ‘Čast i zadovoljstvo je nastupati na ovakvoj priredbi, vjerujem da su ozljede iza mene‘

Luka Ćurković

 screenshot (YouTube, FNC)
Talentirani hrvatski borac nastupio je samo jednom u posljednje četiri godine

26-godišnjeg Luku Ćurkovića s pravom možemo zvati sinjsko-zagrebačkim borcem. Alkarski grad u kojem je odrastao svakako će uvijek biti dio njega, no njegova borilačka pozadina ipak se većinom veže za Zagreb. Prvi važni dio za Ban Team, gdje se kao vrlo mlad prezentirao kao veliki talent, a onda i uz American Top Team, gdje je kao spomenuti veliki talent prešao s ciljem dodatnog napretka.

Nažalost, nedugo nakon dolaska u ATT doživio je ozljedu koja je usporila njegovu karijeru pa je tako u posljednje četiri godine odradio tek jednu borbu i njegov profesionalni omjer iznosi sedam pobjeda i jedan poraz, podosta kontroverzni, koji je doživio još 2015. godine u profesionalnom debiju.

Sad ga napokon čeka borba kojom bi trebao krenuti slijed redovnih nastupa. U subotu će biti dio FNC 4 programa koji se održava u Osijeku, gdje će se boriti protiv Michaela "Kratosa" Realija, borca iz Italije koji je već nastupao u FNC borilištu. Tim putem smo porazgovarali s Lukom, prije svega ga pitavši kakav je osjećaj odraditi samo jednu borbu u četiri godine, posebno jer je u godinama kad treba krenuti ozbiljno graditi karijeru.

"To je frustacija, ali dogodila mi se ozljeda nedugo nakon što sam došao u ATT. Slomio sam kost na nozi, ligamente i tetive. Šest mjeseci sam bio izvan svega, nisam mogao trenirati i kad sam se vratio to nije bilo to. Nisam u glavi bio sav svoj. Dosta me pogodila ta noga, fizički i psihički. Drugi dečki su trenirali i napredovali, a ja sam ostao tu na istom mjestu. S vremenom sam dolazio na treninge koliko sam mogao. Bilo mi je dosta teško, posebno dolaziti na evente i vidjeti da svi imaju mečeve, a ja ne. Posebno jer sam znao da tu pripadam", rekao nam je Luka, dodavši:

"S ozljedama sam se najviše susreo po pitanju već spomenute noge. To me jako pogodilo i to mi je najteži dio moje dosadašnje karijere. Najteže je vjerujem iza mene."

Povratak i odmah velika scena. Čini se kako će borbu odraditi pred punim tribinama dvorane Gradski vrt, što je svakako veliki poticaj, kako njemu, tako i drugim borcima, posebno onima koji s male scene odmah odlaze pod svjetla reflektora.

"Prošao sam do sada dosta ratova, velikih i malih priredbi. Vjerujem da ću tako puno lakše ući nego netko s manje priredbi. Osijek će biti veliki spektakl, puna dvorana i jedna od većih pozornica na kojoj smo nastupali. Meni je to dodatni plus i jedva čekam borbu. Najviše me brine skidanje kilograma. Skidao sam s 90 na 80, ali evo već sam na 84, ostatak ću sad riješiti dijetom i saunom. Ne vidim puno problema što se toga tiče", motiviran je i pun optimizma

Protiv sebe će imati borca koji iza sebe ima nekoliko značajnih amaterskih borbi, no ovo će mu biti profesionalni debi. U FNC-u se već ljetos uspješno okušao.

"Protivnika sam gledao u Šibeniku protiv borca iz Kostarike. Želi se potući, visok je i dugačak te ima srce, ide naprijed. Ali, svoju prednost vidim u svim segmentima, posebno u parteru i hrvanju", vjeruje da je sve potrebno za pobjedu spremno.

Nismo mogli izbjeći temu same FNC organizacije koja se pojavila kad je to ovoj regiji bilo najpotrebnije. Odlaskom nekih ranijih igrača ostala je rupa na sceni, a broj talentiranih boraca sve je veći. Osim toga, platforma je dobra za apsolutno sve, od onih iskusnijih pa sve do početnika. Luki je svakako dodatna prednost što je cijela priča krenula iz njegovog kluba.

"FNC radi stvarno izvanredan posao. Što se tiče nas, ali i mlađih boraca. Ova priča za Armagedon je fantastična. Pogledajte sve te mlade borce, gdje bi bili još idućih par godina? Marko Bojković jedan je od najvećih talenata u Srbiji. Ne bi se znalo tko je, borio bi se po malim natjecanjima, a sad je jedna od većih zvijezda u regiji samo zbog Armagedona. To je svakako dobro dečkima za iskustvo, kao i amaterske FNC priredbe", prokomentirao je, dodavši:

"Nakon Armagedona te Šibenika i sad Osijeka, mogu reći da su priredbe na vrhunskom nivou. Bez toga se dečki kao mi ne bi imali gdje boriti na takvoj sceni, pogotovo u Hrvatskoj pred svojom publikom. Meni će to biti čast i zadovoljstvo jer sam odradio samo jedan meč u četiri godine i dolazi me gledati puno ljudi koji su me ispitivali kad ću se napokon vratiti. Sad svi imamo priliku biti dio jednog velikog eventa."

Lukina borba druga je na rasporedu FNC 4 priredbe, koja će se nastaviti odmah na finalne borbe druge sezone Armagedona. Subotnji program započinje u subotu od 19 sati.

Linker
19. travanj 2024 01:11