Regija

Mario Žgela nakon što je oduševio fanove u regiji: ‘Nije bilo taktike, išli smo jako i bezveze!‘

Mario Žgela

 screenshot (YouTube, FEN)
Pobjeda nad Adamom Kowalskim svakako je najveća u karijeri 24-godišnjeg momka iz Starih Mikanovaca

Tek nešto više od jedne minute trebalo je Mariju Žgeli za pobjedu nad puno iskusnijim Poljakom Adamom Kowalskim. Borbu je prihvatio prije samo desetak dana, dok se nalazio u pripremama za finalnu borbu druge sezone FNC Armagedona, što su mnogi upravo zbog toga kritički prokomentirali. No, Mario je znao gdje ide i s kojim ciljem. Kratko su provjerili protivnika, uvjerili se da mogu do pobjede te su prihvatili rizik kakav ovakvi pozivi uvijek nude. Ovog puta se taj rizik itekako isplatio, a 38-godišnji Kowalski dugo će pamtiti lijevu šaku momka iz Valens kluba.

"Prezadovoljan sam ovom borbom i time kako je protekla", prvo je što nam je rekao Žgela kad smo se čuli nakon borbe.

Naravno, morali smo upitati je li kombinacija kojom je meč završen bilo nešto pripremljeno ili se dogodilo u trenutku, odnosno u žaru borbe.

"Nije ništa bilo pripremljeno kod tog udarca. Nije bilo taktike nego smo išli na jako i bezveze, zbog toga što smo u kratkom roku prihvatili ovu borbu", odgovorio je, dodavši standardnu krilaticu njegovog kluba. Da, jako i bezveze, upravo to je ono kako velikim dijelom kroz šalu svoje borbe najavljuju borci iz Valensa. No, nije to daleko od istine, barem po pitanje jedne opuštenosti koja krasi ovu ekipu.

Ono što je najvažnije je podatak kako Mario nije doživio nikakve ozljede te da ćemo ga u subotu moći gledati na Armagedon finalu u Osijeku. Tamo ga čeka finale poluteške kategorije protiv Igora Kuzmanovića.

"Spreman sam i dolazim u Osijek", kratko je potvrdio Žgela, bez želje da pošalje neku poruku svom protivniku. Zapravo, nije niti potrebno. Ako je Igor gledao ovu borbu, uistinu niti jedna druga poruka nije potrebna. Kao niti svima onima koji još uvijek dvoje hoće li doći u dvoranu. Za poprilično veliku ekipu iz Starih Mikanovaca i Vinkovaca ne moramo sumnjati, oni će biti tamo s ciljem da daju vjetar u leđa svom izuzetno talentiranom borcu.

Linker
04. travanj 2024 02:45